058-2963300
SC Cambuur nipt onderuit in oefenwedstrijd bij en tegen FC Emmen

SC Cambuur nipt onderuit in oefenwedstrijd bij en tegen FC Emmen

26 april 2023, 15:31

Het is de week van de bekerfinale en dus is het even tijd om adem te halen en te herstellen voordat de eindsprint naar het slot van de competitie wordt ingezet. Voor de mannen van het eerste elftal van SC Cambuur stond er begin deze middag een oefenduel aan De Oude Meerdijk in Emmen op de agenda.

Daar was vaste bespeler FC Emmen de tegenstander en bij die formatie waren veel van de vaste gezichten te zien in de basisopstelling. Wat te denken van bijvoorbeeld aanvoerder Jeroen Veldmate, topschutter Ole Romeny en oude bekende Mark Diemers.

Bij SC Cambuur mocht Brett Minnema onder de lat laten zien wat hij in zijn mars heeft en waren de overige wijzigingen ten opzichte van het afgelopen speelweekend Leon Bergsma, Ben Rienstra, Michael Breij en Roberts Uldrikis.

Het werd een levendige wedstrijd waarbij SC Cambuur in het eerste half uur licht de overhand zou hebben en met Breij ook een prima kans kreeg, maar waarbij Emmen als eerste het net zou laten bollen. Het was Jasin-Amin Assehnoun die attent reageerde nadat Brett Minnema de bal niet klemvast had en vervolgens makkelijk kon binnentikken. Het was de inleiding van een sterke fase van de thuisploeg, waarbij de doelman zich meerdere keren tot het uiterste moest strekken.

In de rust werd er gortig gewisseld door beide teams en was het opnieuw FC Emmen dat met Scholte en Toufiqui tot tweemaal toe gevaarlijk werd. Het doelpunt zou echter aan de andere kant vallen en dat was na even langlopende als fraaie aanval van de ploeg van Ultee. Michael Breij was uiteindelijk het eindstation en met een droge schuiver laag in de hoek liet hij de gelijkmaker aantekenen.

Precies tien minuten zou die gelijke stand op het scorebord staan, want in de 74e minuut was het met enig fortuin dat de bal via de kluts voor de voeten van Assehnoun uitkwam en die kon simpelweg niet missen: 2-1. Mitchel Paulissen had daar in de slotfase nog iets aan kunnen veranderen toen hij 1-op-1 op Oelschlägel kon afstevenen, maar De Lannoy kon dat met een tackel ternauwernood voorkomen.

Volgende week zaterdag (6 mei) komt SC Cambuur weer in actie en ontvangt het vanaf 20.00 uur FC Utrecht aan het Cambuurplein.

Opstelling FC Emmen: Oelschlägel; Te Wierik (46′ Luzayadio), Heylen, Veldmate (C) (46′ Dirksen), Vos (75′ De Lannoy); El Messaoudi (46′ Vlak), Diemers (46′ Scholte), Bernadou (46′ Kongolo); Romeny (46′ Toufiqui), Živković (46′ Bouchouari) en Assehnoun (75′ Quaedvlieg)

Opstelling SC Cambuur: Minnema; Van Wermeskerken, Mac-Intosch (46′ Smand), Bergsma (83′ Zorgdrager), Sylla (46′ Marsman, 83′ Hettinga); Hoedemakers (C) (46′ Jacobs), Rienstra, Paulissen (83′ Van der Werff); Breij, Uldrikis en Foor (46′ Van der Veen)

Scoreverloop:
31’ 1-0, Assehnoun
64’ 1-1, Breij
74’ 2-1, Assehnoun

Foto: Cambuur Media