058-2963300
SC Cambuur nipt onderuit in trainingswedstrijd tegen AZ

SC Cambuur nipt onderuit in trainingswedstrijd tegen AZ

9 oktober 2018, 16:26

SC Cambuur heeft dinsdagmiddag in Wijdewormer nipt verloren van Eredivisionist AZ in een trainingswedstrijd. Door een treffer van Richard Sedlacek na een klein uur spelen wonnen de gastheren met 1-0. Beide elftallen traden hoofdzakelijk met reserves aan in deze wedstrijd. Zo stonden bij de Alkmaarders onder andere Ron Vlaar, Mats Seuntjens en Adam Maher in de basis. Aan Leeuwarder-zijde kon trainer René Hake weer beschikken over de van een blessure teruggekeerde Matthew Steenvoorden.

In een eerste helft die op een neer golfde, kreeg SC Cambuur grote mogelijkheden via Cody Claver en Julian Calor. Beide heren verzuimden echter om de score op te breken. Aan de ander kant was het Ferdy Druijf die zag dat zijn inzet door Pieter Bos op een uitstekende manier werd gepareerd.

Na de thee was het AZ dat domineerde en in de 57eminuut de enige treffer van het duel maakte. Op aangeven van Vince Gino Dekker kopte Richard Sedlacek raak. In het restant van de wedstrijd kreeg Karim Rossi nog een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn poging belandde in het zijnet. Hierdoor stond er na negentig minuten een 1-0 eindstand op het bord.

Trainer René Hake over deze trainingswedstrijd: “Het was een zeer nuttige middag voor ons team, want we hebben de meeste reserves negentig minuten kunnen laten spelen. Onze dank gaat uit naar AZ voor het mogelijk maken van dit duel en de mogelijkheid om hier onder goede faciliteiten te trainen met de spelers die vandaag niet in actie kwamen.”

Opstelling SC Cambuur: Pieter Bos, Omar El Baad, Matthew Steenvoorden (46. Sai van Wermeskerken), Robert van Koesveld, Cody Claver, Julian Calor, Kevin Schindler (46. Nino van den Beemt), Daan Boerlage, Rutger Etten, Issa Kallon, Karim Rossi

Foto: SC Cambuur