058-2963300
SC Cambuur nog niet over ‘het drempeltje’ heen: 1-1 tegen RKC

29 september 2017, 22:54

SC Cambuur moest thuis nog even een drempeltje nemen, vond trainer Marinus Dijkhuizen. Een zege op het onderaan bungelende RKC Waalwijk was daarvoor nodig. Wel, dat drempeltje werd niet genomen, althans niet helemaal. De mannen van Marinus Dijkhuizen kwamen niet verder dan een teleurstellend gelijkspel – 1-1 – tegen een club die ook nog bijna twintig minuten met tien man speelde. De moeilijkste wedstrijden zijn doorgaans die, die je van tevoren al hebt gewonnen. Cambuur was zwaar favoriet en moest het karwei alleen nog even afmaken. Dat nu gebeurde niet. Een tsunami van aanvallen en legio kansen, maar het bleef bij die ene, fraaie treffer van de uitblinkende Issa Kallon op aangeven van Kevin van Kippersluis. Vlak voor rust scoorde de kleine rechtsbuiten. Het was de gelijkmaker want good-old Johan Voskamp had RKC na ruim twintig minuten op voorsprong gezet na een overtreding op diezelfde Kallon die scheidsrechter Martin van den Kerkhof onbestraft liet. Er waren meer beslissingen die arbitrair waren, maar daar was de nederlaag niet aan te wijten.  RKC mocht haar keeper Etienne Vaessen dank zeggen voor de bewezen diensten. Hij stond als een held zijn doel te verdedigen. Bij een knappe corner van Van Kippersluis kopte Marvin Peersman prima binnen, Vaessen redde op schitterende wijze.

Voor de rust speelde Cambuur, volgens Marinus Dijkhuizen in een ‘oude wijven-tempo’, in de tweede helft ging het volgens hem ‘mondjesmaat beter’. Cambuur kreeg toen ook wat meer grip op de wedstrijd, maar echt druk zetten lukte niet. Martijn Barto was nog even dichtbij de overwinning maar hij schoot op de benen van (alweer) Vaessen. Dijkhuizen: “We hadden met wat geluk kunnen winnen, maar we waren over het algemeen te slecht aan de bal.”

RKC-trainer Peter van den Berg, ook oud-speler van Cambuur, vond dat de thuisclub de betere spelers heeft, maar zag ook dat in de slotfase zijn club nog had kunnen winnen als Dylan Seys die grote kans had weten te benutten. Cambuur staat na deze ronde tiende, zelfs nog een plekje hoger dan in het begin van de sessie.

SC Cambuur: Bertrams, Van Wermeskerken (81.Van Deelen), El Baad, Schilder, Peersman, Boerlage (69.Kip), Van Kippersluis, Schils (85. Robertha), Kallon, Barto, Mathieu

RKC Waalwijk: Vaessen, N’defe, Lammers, Drost, Voskamp (90+ Van Weert), Baggerman, Amatkarijo (81. Ndangba), De Graauw (56. Seys), Mezghrana, Rienstra, Bakari

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Scoreverloop: 0-1 22. Voskamp; 1-1, 44. Kallon

Gele Kaarten: Baggerman, Voskamp, Vaessen, Seys (RKC); Van Kippersluis, Peersman (Cambuur)

Rode kaarten: Mezghrani (RKC)

Supporters: 7.355

Wedstrijdsponsor: Reisburo Internoord, Leeuwarden