058-2963300
SC Cambuur O13 bekert verder na knappe winst op FC Twente O13

15 november 2017, 12:02

Afgelopen zaterdag speelde SC Cambuur O13 in de eerste bekerronde tegen FC Twente O13. Een bijzonder lastige loting, want FC Twente speelt op het hoogste niveau in Nederland en staat daar ook nog eens in de top vijf.

Voor de jongens van trainer Elwin van Keulen, die hun competitiewedstrijden spelen in de Tweede Divisie, een mooie kans om te laten zien wat ze waard zijn tegen zo’n sterke tegenstander.

Dat de geel-blauwen  er zin in hadden werd al snel duidelijk. Een prachtige Cambuur-aanval over meerdere schijven werd in de 6e minuut doeltreffend afgerond door Yoram van der Veen:  1-0. Het voorbereidende werk was van Lars Wolke.

Hierna nam FC Twente zoals zo vaak na een treffer het initiatief over, maar toch was het SC Cambuur O13 dat de voorsprong verdubbelde. Uit een strakke corner van Thom Faber was het Hylke Priem die de bal beheerste tegen de touwen schoot.

De thee smaakte prima met een 2-0 voorsprong op zak, maar in het tweede bedrijf konden de mannen hier niet lang van genieten. Binnen een minuut maakte de ploeg uit Enschede er 2-1 van en bracht daarmee de spanning terug in de wedstrijd.

De vele toeschouwers zagen vervolgens een spannende, maar ook rommelige wedstrijd met kansen voor beide teams. In de 45e minuut constateerde de scheidsrechter een overtreding in het strafschopgebied van Cambuur. De toegekende penalty werd feilloos benut door FC Twente: 2-2.

Velen hielden al rekening met verlenging of zelfs penalty’s, maar daar dacht Jurre Huitema toch anders over. Diep in blessuretijd scoorde hij de winnende treffer en plaatste zich daarmee met zijn ploeg voor de volgende ronde in de beker.

Trainer Elwin van Keulen was uiteraard blij met deze overwinning. “Dit was een zware loting, we kunnen ons nu opmaken voor de volgende ronde. De winnaar van de wedstrijd PEC Zwolle-Almere wordt onze volgende tegenstander. Als wij dan met dezelfde passie en strijdlust spelen hebben wij zeker kans on weer een ronde verder te komen.”