058-2963300
SC Cambuur O13 onderuit in bekertoernooi

23 januari 2018, 13:39

Op zaterdag 20 januari staat de bekerclash tussen Cambuur O13 en Almere City O13 op het programma. In de vorige ronde schakelden de geel-blauwen knap FC Twente uit (3-2 winst) waardoor de volgende ronde in de knock-out fase werd bereikt. Almere werd de volgende tegenstander.

Op een koud sportpark Kalverdijkje Noord komen de tegenstanders uit Almere zeer fel uit de startblokken. Na opjagen van één van de twee grote en snelle aanvallers van Almere, wordt een te korte terugspeelbal meteen afgestraft. Na amper een minuut op de klok staat het al 0-1, de toon is gezet. De jonge Leeuwarders herpakken zich al snel en zetten het achterin om naar 3 verdedigers, tegen de twee van Almere. Cambuur krijgt hierdoor meer grip op de wedstrijd en voetbalt zich steeds vaker onder de druk van Almere uit. Over links wordt veelvuldig gecombineerd en de druk op de goal van de gasten wordt steeds groter. In de 20e minuut is het dan ook Carl Reiding die de gelijkmaker tegen de touwen schiet. Uit een corner blijft de bal voor zijn voeten liggen en twijfelt hij geen moment, 1-1.

Na de thee verandert het spelbeeld enigszins. De spanning bij beide teams is zichtbaar in het spel. Almere neemt geen risico en speelt veelvuldig de lange bal. Ze zoeken vaak de twee snelle spitsen door ballen achter de verdediging van Cambuur te leggen. Fysiek gezien leggen de Leeuwarders het af tegen de tegenstander, die alles vast zet en Cambuur ook tot de lange bal dwingt.

Cambuur komt de tweede helft minder aan voetballen toe en voelt de grip wat wegvloeien. Na 10 minuten is het raak, uit een counter van Almere wordt de rechterspits gelanceerd. Hij gebruikt zijn lichaam goed waardoor hij vrij kan inschieten, 1-2. Cambuur probeert weer terug te komen in de wedstrijd en krijgt hiervoor een enorme kans. Na een goede aanval over links wordt de bal door middenvelder Doede de Jager verplaatst naar de rechterkant. De net ingevallen Yoram van der Veen verschijnt vrij voor de doelman maar weet de bal net niet genoeg kracht mee te geven in het duel. Een enorme kans op de 2-2. Cambuur geeft hoog druk en probeert Almere terug te dringen, op zoek naar de gelijkmaker. Echter, de gasten blijven gevaarlijk in de omschakeling. Als drie minuten voor tijd de 1-3 valt, is het verzet gebroken. Cambuur verliest van Almere City en ligt daardoor uit het bekertoernooi.

Opstelling SC Cambuur O13: Zuidema, Opstal (de Jong), Brugge, Haven, Jonker (Krooneman), Warmerdam (Voerman), de Jager, Alma, Huitema, Reiding (van de Kerk) en Wolke

Uitslagen oefenwedstrijden:
Drieluik O19:
ONS Sneek O19 – SC Cambuur O19 0-0
SC Cambuur O19 – Be Quick 1887 O19 0-0
Zeeburgia O17 – SC Cambuur O17 1-3 (Doelpunten SC Cambuur: Jhondly van der Meer, Dylan Smit en Rick Hovinga)

Uitslag competitie:
De Graafschap O15 – SC Cambuur O15 3-2 (Doelpunten SC Cambuur: Geert Jonkers en Sylvain van Eijk)