058-2963300
SC Cambuur O15 en Hollandia O15 delen de punten na enerverend duel

12 december 2017, 10:19

Afgelopen zaterdag speelden SC Cambuur O15 en Hollandia O15 hun laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Op de ranglijst staan de ploegen op respectievelijk de 5e (Hollandia) en 8e (Cambuur) plaats. Het belang van deze wedstrijd was vooraf dan ook duidelijk: het team van trainer Fedrik Houtstra moest vol voor de overwinning gaan.

Ondanks de winterse omstandigheden waren vele toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen en zij werden niet teleurgesteld. Beide teams gingen als de brandweer uit de startblokken. Er waren kansen over en weer, maar de beide keepers wensten niet te capituleren. Aanvankelijk hadden de gasten uit Hoorn een licht overwicht, maar gaandeweg de eerste helft kwamen de Leeuwarders beter in de wedstrijd.

Na de welverdiende thee zag men min of meer hetzelfde wedstrijdbeeld. Twee ploegen die met veel inzet bleven strijden. Er waren kansen over en weer maar de doelpunten bleken duur deze middag. De laatste 10 minuten controleerden de geel-blauwen de wedstrijd en was het wachten op het bevrijdende doelpunt. Echter, met kunst en vliegwerk hielden de Noord-Hollanders hun doel schoon en eindigde deze wedstrijd zoals hij begon: 0-0.

N afloop reageerde trainer Fedrik Houtstra: “We werden in deze wedstrijd steeds beter en hadden in de tweede helft absoluut controle over de wedstrijd. In de slotfase hadden we een goaltje verdiend, maar helaas werden de kansen niet benut. De progressie die we de afgelopen weken doormaken is uitstekend. De laatste vijf wedstrijden zijn we ongeslagen, echter zat er wel maar één overwinning bij. Als dit de basis wordt waar we elke week op kunnen bouwen dan gaan we een mooie ontwikkeling tegemoet.”