058-2963300
SC Cambuur O15 handhaaft zich in 1e divisie na winst in beslissingswedstrijd

SC Cambuur O15 handhaaft zich in 1e divisie na winst in beslissingswedstrijd

12 juni 2018, 15:01

SC Cambuur O15 speelde afgelopen zaterdag een beslissingswedstrijd voor lijfsbehoud in de 1e divisie na het behalen van de 9e plaats in de competitie. Volgend seizoen verandert de landelijke competitieopzet voor O15 teams waardoor er een versterkte degradatieregeling gold in dit seizoen. De nummers 10, 11 en 12 degradeerden direct naar de 2e divisie en de nummers 8 en 9 speelden play-offs.

De tegenstander in deze play-off finale was de kampioen van de 2e divisie Noord, Be Quick 1887 O15. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein in Drachten onder prima weersomstandigheden en met veel publiek.

Onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Van der Horn werd om 12.30 uur afgetrapt. De Groningers begonnen fel aan de wedstrijd en stuurden bij balverovering veelvuldig hun snelle linksbuiten de diepte in. Maar het duurde niet lang voordat SC Cambuur het initiatief over nam. De Leeuwarders kregen enkele grote kansen en waren duidelijk de bovenliggende partij, maar de keeper van Be Quick wenste niet te capituleren en behoedde zijn team meerdere malen voor een achterstand.

Na de theepauze waren de geel-blauwen ook in de tweede helft dominant. Echter bleef de wedstrijd ontzettend spannend door het missen van een serie goede kansen. Het duurde nog tot de 58e minuut voordat de mannen van trainer Fedrik Houtstra op voorsprong kwamen. Centrale verdediger Quinten Hartman dribbelde het middenveld in en gaf een mooie crosspass op de diepgaande middenvelder Bas Verbree. De bal viel achter de verdediging en na 1 stuit liet hij met een prima schot de keeper kansloos.

Na de treffer golfde het spel op en neer maar Cambuur gaf de wedstrijd niet meer uit handen, waarmee de dikverdiende zege werd veiliggesteld.

Matchwinnaar Bas Verbree was een blij man na afloop. “Er zat veel spanning bij alle spelers. We speelden goed en volgens het speelplan van de technische staf. Maar doelpunten bleven uit, mede door het goede keeperswerk van de Groninger doelman. Ook na rust waren we de betere ploeg. Ik ben erg blij met het resultaat, we hebben keihard gewerkt met z’n allen”.

Trainer Fedrik Houtstra benoemde dit seizoen uiteindelijk als geslaagd: “De spelers hebben wekelijks op hun tenen moeten lopen in deze competitie. We hebben heel veel wedstrijden gespeeld waarin we uitstekend mee konden met de tegenstander, maar het vaak net niet in score konden uitdrukken. Ook vandaag hadden we het moeilijk in de afronding. Maar de spelers hebben zich enorm sterk ontwikkeld en ik denk dat ik mag zeggen dat dit een enorm leerzaam en waardevol seizoen is geweest. We hebben veel meegemaakt en hebben vaak teleurstellingen en moeilijke momenten gehad, maar we zijn er elke keer weer bovenop gekomen en we hebben het gered! Van de drie teams in deze competitie die voor de helft O14 spelers en de helft O15 spelers heeft, zijn wij de enige profclub die zich heeft gehandhaafd en dat is een groot compliment waard voor deze spelers. En juist dat opboksen, strijden en doorzetten, is precies wat we van een SC Cambuur speler verwachten!”

Foto: www.dijksfotografie.nl