058-2963300
SC Cambuur O15 morst dure punten tegen Buitenveldert O15

28 november 2017, 16:26

Afgelopen zaterdag speelde Cambuur O15 de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Buitenveldert O15. Beide ploegen vinden zichzelf terug in het rechterrijtje van de ranglijst en kunnen de punten dus goed gebruiken.

Direct na het beginsignaal werd duidelijk dat beide teams met maar één doel het veld op waren gestapt: winnen. De toeschouwers zagen een wedstrijd met een hoog tempo die het aanzien zeker waard was en waarin al vroeg werd gescoord. In de 4e minuut kwamen de geel-blauwen namelijk al op 1-0. Een vrije trap van Sylvain van Eyk werd door Floris Smand tot doelpunt omgebogen.

De eerste serieuze aanval van Buitenveldert viel pas te noteren in de 15e minuut, maar de goed keepende Maik Stuiver redde bekwaam. Na de thee golfde het spel op en neer en werd er wederom met veel inzet gestreden. In de 62e minuut scoorde Bas Verbree de 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld. De Leeuwarders kregen nog twee riante kansen om de voorsprong te vergroten maar faalden in de afwerking.

In de slotfase nam de dreiging van Buitenveldert toe en het team van trainer Fedrik Houtstra werden steeds verder terug gedrongen. Uit een van de vele aanvallen scoorden de Amsterdammers de 2-1. En het werd nog erger voor de Cambuur spelers: in de derde minuut van de blessuretijd wist Buitenveldert de 2-2 op het scorebord te krijgen.

Trainer Fedrik Houtstra was na afloop uiteraard teleurgesteld over het resultaat, maar zag ook lichtpunten. “In de eerste helft hebben we zo veel mogelijk druk gezet. Mijn jongens streden met veel inzet en passie. Na de pauze nam de dreiging van Buitenveldert toe. Heel jammer dat wij twee grote kansen niet wisten te verzilveren”.