058-2963300
SC Cambuur O15 op trainingskamp op Terschelling

SC Cambuur O15 op trainingskamp op Terschelling

5 september 2017, 10:06

Dinsdag 29 augustus stond SC Cambuur O15 in de haven van Harlingen, klaar om te vertrekken naar het trainingskamp op Terschelling. Na twee uur varen en vele kaartspellen werd de groep in ‘West’ ontvangen door teamgenoot Bjarn Zorgdrager, die als Terschellinger de groep over het eiland zou gaan gidsen.

Op twee dozijn fietsen van Fietsverhuur Thijs Knop vervolgden de geel-blauwe mannen hun reis richting Camping Cupido, waar twee grote legertenten voor het team klaar stonden. De zon was aangenaam aanwezig en met het oog op de verwachte neerslag van de volgende dag, werd de training vervangen door een bezoek aan het strand. Enfin, voetballen kan natuurlijk ook op een zanderige ondergrond, dus de manschappen van trainer Fedrik Houtstra vermaakten zich daar prima. Aan het eind van de middag vertrok de selectie richting Het Raadhuis om daar te dineren, alvorens ze weer naar de camping fietsten. Het weer werd iets minder, maar evenementen bedrijf ‘Mooi Weer’ (hoe ironisch) stond na het eten klaar om de jongens met een stoere landrover de wildernis in te sturen voor een spannende dropping. Spannend was het zeker, want het was al donker toen de groepen, gewapend met GPS apparaat, weer aankwamen op de camping. Met weer mooie verhalen op zak, werden de tanden gepoetst en ging het licht uit. Het was tijd om te gaan slapen.

Dat het ’s nachts geregend had, was absoluut zichtbaar: Het veld rondom de tenten was binnen één nacht veranderd naar een ondergrond die bijna niet van een moeras te onderscheiden was. Het ontbijt werd daardoor verplaatst naar de camping boerderij, waar de spelers van iets meer comfort genoten. Na het ontbijt stond een teambijeenkomst op het programma, waar met elkaar werd gesproken over persoonlijke doelstellingen, ontwikkeling en teamdoelen. Na deze sessie en met de voetbalspullen in de sporttas, was het tijd om te vertrekken richting het sportcomplex van SC Terschelling voor de training. ’s Avonds stond daarnaast nog een oefenwedstrijd tegen SC Terschelling O15/O17 (combinatie) op de rol.

Het Wrakkenmuseum regelde een heerlijke sportmaaltijd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de wedstrijd. De scheidsrechter floot voor de aftrap en zo’n 70 minuten later eindigde de wedstrijd in 0-20 voor SC Cambuur. Erg interessant was dat Cambuur in de tweede helft meer doelpunten scoorde dan in het eerste bedrijf. Van verval was geen sprake, door een topniveau na te streven was de 2e helft nog beter dan de eerste. Tijdens het douchen zorgden de ouders van Bjarn en de eigenaren van Camping Cupido er vervolgens voor dat alle bedden naar de boerderij werden verhuisd, aangezien het grasveld in een waterbed was veranderd. Op Terschelling viel die woensdag de meeste regen van heel Nederland. Gelukkig werd er goed voor het team gezorgd!

De laatste dag brak aan en na het ontbijt werden langzamerhand al wat spullen ingepakt. Toen de oude schoenen aan, want SC Cambuur O15 ging het bos in voor een teamactiviteit. Met de teambuilding zat het absoluut goed en na anderhalf uur strijden werd de vlag veroverd door Gregory Daraji. Waar de jongens eerst nog vol adrenaline zaten, waren ze nu stilletjes aan het genieten van de lunch. Toen de bagage werd opgehaald en de jeugdspelers zich voor de laatste keer begaven richting het sportcomplex voor de training, was de zon ook alweer gaan schijnen. De laatste training stond in het teken van het verplaatsen van het spel en het sneller leren handelen. Er werd uitstekend getraind!

Door een gulle gift van Camping Appelhof genoten de mannen om vijf uur nog van een visje in de haven, waarna er afscheid genomen werd van Bjarn die nog een dagje op het eiland bleef. “Ik denk dat de groep weer een stap dichter bij elkaar is gekomen. Daarnaast hebben we uitstekende teamsessies gehad waarin teambuilding, doelen stellen en reflectie centraal stonden”, aldus hoofdtrainer Fedrik Houtstra. Veel voetballen, leuke spelers en een heleboel plezier zijn drie uitermate geschikte ingrediënten voor zo’n trainingskamp. SC Cambuur O15 is klaar voor het nieuwe seizoen!

Dit trainingskamp is mede mogelijk gemaakt door onderstaande partijen, waarvoor dank!

Fietsverhuur Thijs Knop
Camping Cupido
Camping Appelhof
Jumbo Midsland
Het Raadhuis
Het Wrakkenmuseum
Rederij Doeksen

Foto: Twitter Cambuur Jeugd