058-2963300
SC Cambuur O18 pakt in absolute slotfase belangrijke overwinning tegen Telstar O18

4 mei 2022, 13:15

Gisteravond stond voor SC Cambuur O18 de inhaalwedstrijd tegen Telstar O18 op het programma in het Cambuur Stadion. Een kraker van jewelste in de strijd om het kampioenschap in de competitie. Voor het eerste fluitsignaal van de wedstrijd had SC Cambuur O18 één punt meer verzameld dan Telstar O18 en met maar één promotieplek in de competitie (alleen de kampioen promoveert naar Divisie 3) waren de belangen voor beide partijen groot.

Het eerste halfuur domineerde SC Cambuur O18 de wedstrijd. Uit een goed opgezette aanval scoorde Wiebe Kooistra uiteindelijk de verdiende 1-0 na een voorzet van linksbuiten Ayoub el Mansouri. In deze fase profiteerde SC Cambuur O18 veel van het overtal wat in de opbouw gecreëerd werd, om daarna de diepte achter de verdediging van Telstar te vinden. Helaas werden de kansen op de 2-0 niet benut. In de loop van de eerste helft ging Telstar O18 meer doorstappen van achteruit en werd alles één-op-één gezet. Met veel fysiek kregen ze meer druk en kwam de wedstrijd meer in balans.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Telstar O18 trok het overwicht echter wel naar zich toe en scoorde in korte tijd de 1-1 en 1-2 uit twee vlot lopende tegenaanvallen. SC Cambuur O18 was slordig en profiteerde pas na de 1-2 weer van de grote ruimtes die erg lagen op het middenveld. De 2-2, die drie minuten later viel, was dan ook een fantastische aanval tussen de linies die na een steekpass knap werd afgerond door aanvallende middenvelder Bas Verbree. De wedstrijd kantelde weer en SC Cambuur O18 kreeg weer een licht overwicht, ondanks zeer gevaarlijke uitbraken van Telstar O18. In de slotfase bekroop iedereen een enorm ‘derby-scenario’, toen SC Cambuur O18 via Matthias Nartey in de 93e minuut de 3-2 maakte. Wat een ontlading! Tot ieders opluchting hielden de jonge Leeuwarders echter stand en eindigde deze zinderende wedstrijd in drie hele belangrijke punten voor SC Cambuur O18.

SC Cambuur O18 hoofdtrainer Fedrik Houtstra: “De neutrale toeschouwer is absoluut verwend en het was ook gezellig druk op de tribunes. Mooi om te zien dat er vanuit de rest van de club ook wordt meegeleefd. Zo zaten onder andere Gerald van den Belt, Henk de Jong en Roberts Uldrikis op de tribune. Daarnaast fantastisch voor de jongens om in het stadion te spelen met zo’n entourage in zo’n belangrijke wedstrijd. Ik ben trots op het team en de getoonde strijd, passie en veerkracht. We groeien iedere week als team en geven nooit op. Ik heb deze wedstrijd ook weer heerlijke aanvallen gezien, ondanks dat we ook genoeg kansen hebben weggegeven. Met nog twee speelrondes te gaan, liggen er nog twee finales voor de boeg. De groep is er klaar voor!”