058-2963300
SC Cambuur O19-trainer Jan Sierksma maakt overstap naar Jeugdopleiding AZ

SC Cambuur O19-trainer Jan Sierksma maakt overstap naar Jeugdopleiding AZ

4 februari 2020, 14:18

Jan Sierksma, de huidig hoofdtrainer van SC Cambuur Onder 19, maakt komend seizoen de overstap naar de Jeugdopleiding van AZ. Bij de Alkmaarders wordt de 35-jarige trainer eindverantwoordelijke van het Onder 16-team.

De uit Dokkum afkomstige Sierksma maakte zes seizoenen geleden de overstap van Be Quick Dokkum naar de Jeugdopleiding van SC Cambuur. Na twee jaren als assistent-trainer volgde het hoofdtrainerschap van SC Cambuur Onder 17 en vervolgens Onder 19. Daarnaast vervulde Sierksma onder andere de rol van Coördinator Jeugdscouting en Coördinator Bovenbouw (O19/O17) binnen de Jeugdopleiding.

SC Cambuur en de Jeugdopleiding in het bijzonder is trots dat een zelf opgeleide trainer uit de regio de overstap maakt naar een grote jeugdopleiding binnen Nederland. SC Cambuur is een club waar ambitieuze en talentvolle spelers én trainers zich goed kunnen ontwikkelen binnen onze clubcultuur en Jan Sierksma is daar een fantastisch voorbeeld van.

We willen Jan enorm bedanken voor alles wat hij voor SC Cambuur en de Jeugdopleiding heeft betekend en wensen hem alvast veel succes en plezier bij zijn nieuwe uitdaging bij AZ!

Vacatures Hoofdtrainer O21/O18
Met het vertrek van Jan Sierksma en de veranderende structuur van opleidingen binnen Nederland, zal zowel SC Cambuur Onder 21 als SC Cambuur Onder 18 komend seizoen over een nieuwe trainer beschikken. De vacatures voor deze functies zullen spoedig volgen op de officiële website van SC Cambuur.

Voor het hoofdtrainerschap van SC Cambuur O21/O18 is het bezitten van het UEFA A Youth-diploma een vereiste vanuit de KNVB. De gesprekken met geschikte kandidaten zullen in de komende periode gaan volgen.

Foto: www.cambuurimages.nl