058-2963300
SC Cambuur O21 en O18 gezamenlijk op trainingskamp op de Veluwe

SC Cambuur O21 en O18 gezamenlijk op trainingskamp op de Veluwe

24 augustus 2021, 16:53

Afgelopen weekend stond voor SC Cambuur O21 en O18 in het teken van de laatste voorbereidingen voor de officiële start van seizoen 2021/2022. De twee oudste teams van onze jeugdopleiding speelden in Apeldoorn hun laatste oefenwedstrijden tegen Go Ahead Eagles voor de start van de competitie (O21) en het bekertoernooi (O18). Daarnaast werd er overnacht in het prachtige hotel Mennorode in Elspeet.

Zaterdagochtend vertrokken beide teams vanaf het Cambuur Stadion richting de Veluwe. Aangekomen in Elspeet stonden verschillende teamsessies op het programma in het kader van doelen stellen, afspraken maken en elkaar beter leren kennen als team. In de namiddag werden de oefenwedstrijden tegen Go Ahead Eagles O21 en O18 afgewerkt op de velden van WSV in Apeldoorn. De mannen van trainer Jeroen Burghout boekten hier een 0-2 overwinning op de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. Bij de opponent stonden zelfs een aantal spelers van de eerste selectie aan de aftrap. SC Cambuur O18 speelde tegelijkertijd op het veld ernaast tegen Go Ahead Eagles O18 en won overtuigend met 1-7. Na een nabespreking, het douchen en het nuttigen van een sportmaaltijd werd vervolgens de wedstrijd PSV – SC Cambuur met grote interesse gevolgd op een groot scherm. In de rust was het vervolgens tijd voor een analyse waar de kansen en oplossingen lagen voor het vlaggenschip van onze club.

Zondagochtend stond voor O21 in het teken van een bostraining. Onder leiding van fysiek trainer Jan Hendrik de Roos werkten de mannen zich lekker in het zweet. Vervolgens werd er afgesloten met een lunch en de reis naar huis. O18 sloot het trainingskamp af met een bosloop en verschillende werkvormen om elkaar als groep en individu nog beter te leren kennen. Daarnaast was topsport coördinator Tomas Winkel aangeschoven om in kleine groepjes dieper in te gaan op de individuele doelen die de spelers voor dit seizoen hebben.

Al met al was het een geslaagd weekend voor de oudste teams van de jeugdopleiding. Een goede opmaat naar de seizoensouverture van komend weekend. SC Cambuur O21 trapt zaterdag om 12.00 uur de competitie af in het eigen Cambuur Stadion tegen de Koninklijke HFC O21. SC Cambuur Onder 18 begint het seizoen met een knock-out bekerwedstrijd bij en tegen FC Twente/Heracles Almelo O18.

Foto’s: SC Cambuur Jeugdopleiding