058-2963300
SC Cambuur oefent twee keer negentig minuten tegen NAC Breda

21 december 2022, 17:05

Het is alweer de vierde week van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en dus is het tijd voor de volgende stap in de opbouw, zo moet hoofdtrainer Sjors Ultee hebben gedacht. SC Cambuur oefende vanmiddag namelijk twee keer negentig minuten tegen NAC Breda en daarmee kon elk fit lid van de selectie een volledige wedstrijd spelen. Het werd uiteindelijk in de eerste wedstrijd, ondanks een kansenregen voor geel-blauw, een gelijkspel (2-2) en het tweede duel werd gewonnen door de Leeuwarders (2-1).

Sportpark Norschoten in Barneveld was de plaats van handeling vanmiddag voor de beide duels tussen SC Cambuur en NAC Breda, waarbij er zoals vaker het geval tegenwoordig, helaas geen supporters aanwezig mochten zijn.

Wedstrijd 1
Desalniettemin werd het een open wedstrijd met veel kansen en dan met name voor SC Cambuur. Zowel Tom Boere (paal) als Daniël van Kaam (lat) raakten al vroeg in de wedstrijd het houtwerk en Milan Smit kreeg een uitgelezen kans toen hij door Van der Water de diepte in werd gestuurd en 1-op-1 met de doelman de bal niet tegen de touwen wist te krijgen.

Uit één van de spaarzame gevaarlijk momenten van NAC Breda was het wel direct raak, al mag de defensie dat vooral zichzelf verwijten. Het ging namelijk mis in de opbouw en de bal terug van Leon Bergsma op Joao Virginia was over de lijn, zo oordeelde arbiter.

Nadat Boere nog maar eens een goede kreeg was het even later Jamie Jacobs die wel raak wist te schieten. Zijn inzet vanaf de rand van de zestien belandde keurig en onhoudbaar in de kruising. Lang genieten van de voorsprong was er echter niet bij, want even later was het Odysseus Velanas, na goed combinatiespel van NAC, die het trucje van Jacobs eens dunnetjes over deed en zo voor 2-1 ruststand tekende.

Ook na rust bleef SC Cambuur veel kansen creëren en hadden Tom Boere en Milan Smit zich toch zeker op het scoreformulier moeten zetten. Eerstgenoemde zou dat overigens alsnog voor elkaar krijgen en daarvoor mochten de complimenten naar Jamie Jacobs. De middenvelder stoorde namelijk uitstekend en kon zo Tom Boere vrij voor de goal zetten. De spits faalde dit keer niet en liet de 2-2 aantekenen, want ondanks kansen op meer ook de eindstand zou worden.

Wedstrijd 2
Voor het tweede duel van de middag was het bij absentie van Doke Schmidt, Jhondly van der Meer en Robin Maulun iets meer puzzelen voor Ultee en de zijnen. David Sambissa mocht zodoende aantreden als rechtsback en op het middenveld was het Vincent Pichel die de geel-blauwe clubkleuren mocht verdedigen.

In de spits was het Roberts Uldrikis die voor de doelpunten moest gaan zorgen en dat zou hem, na een droogte die langer geduurd dan ons allemaal lief is, ook lukken. Maar ook in dit duel zou SC Cambuur eerst nog op achterstand komen. Dat zou ook al vroeg in de wedstrijd zijn, want er waren nog maar vijf minuten gespeeld toen Kevin Silva besloot om het maar eens te proberen na een lage voorzet van links en die zorgde meteen voor de 0-1 voorsprong.

SC Cambuur schakelde een tandje bij en werd al snel gevaarlijk door Sambissa (voorzet) en Mambimbi (actie en schot in het zijnet) toen Breij een corner mocht nemen. Die leverde hij keurig af op het hoofd van Roberts Uldrukis en zoals we vorig seizoen regelmatig hebben gezien kan de boomlange spits dat meer dan prima. Hij kopte hard raak en de stand was weer gelijk.
Nog geen vijf minuten later zou het nog mooier voor SC Cambuur toen het diezelfde Michael Breij was die uit een corner variant voorgaf en dit keer Calvin Mac-Intosch een niet te missen kans schonk. De centrale verdediger zag zijn kans dan ook schoon en maakte er nog voor rust 2-1 van.

Bij die stand zou het uiteindelijk ook blijven, al had dat aan beide kansen anders kunnen zijn. Zo schoot Herrmann maar net voorlangs bij Robbin Ruiter en waren ook Mitchel Paulissen en Roberts Uldrikis nog dicht bij meer.

Doelpunten zouden er echter niet meer vallen en zo was het vooral een hele nuttige middag voor SC Cambuur, waarbij iedereen negentig wedstrijdminuten heeft kunnen maken. Morgen wordt er nog één keer getraind in het Cambuur Stadion en daarna gaat ook de selectie kerst vieren. Op dinsdag 27 december wordt de training weer hervat en gaan we alweer de een-na-laatste week van de voorbereiding.

Opstelling SC Cambuur eerste wedstrijd: Virginia; Van Wermeskerken, Smand, Bergsma, Bangura; Hoedemakers, Van Kaam, Jacobs; Van der Water, Boere en Smit

Opstelling SC Cambuur tweede wedstrijd: Ruiter; Sambissa, Mac-Intosch, Tol, Sylla; Paulissen, Breij, Pichel; Mambimbi, Uldrikis en Balk

Opstelling NAC Breda eerste wedstrijd: Van de Merbel, Lucassen, Plat, Antonia, Banzuzi, Van de Sande, Velanas, L. Marijnissen, Ligeon, Velthuis en T. Marijnissen

Opstelling NAC Breda tweede wedstrijd: J. Silva, Herrmann, Rutten, Besselink, De Wijs, Omgba, Brandt, Jaddi, Delgado, Mekkaoui en K.Silva

Doelpuntenmakers eerste wedstrijd:
Bergsma (eigen doelpunt, 1-0), Jamie Jacobs (1-1), Odysseus Velanas (NAC Breda, 2-1) en Tom Boere (2-2)

Doelpuntenmakers tweede wedstrijd:
Kevin Silva (NAC Breda, 0-1), Roberts Uldrikis (1-1) en Calvin Mac-Intosch (2-1)