058-2963300
SC Cambuur onderuit in generale repetitie

29 juli 2016, 22:39

Als generale repetitie voor de aftrap van het seizoen 2016/2017 trof SC Cambuur vanavond het Griekse Asteras Tripolis. Tegen deze Griekse subtopper die uitkomt in de Superleague, het hoogste niveau in Griekeland kwamen de Leeuwarders er in de eerste helft niet aan te pas. De Grieken waren duidelijk de bovenliggende partij en stonden door bijzonder fraaie doelpunten van Nicolas Ionnadis en Nikos Kaltsas binnen 10 minuten met 2-0 voor. Dezelfde Ionnadis die in het verleden ook voor PEC Zwolle uitkwam bepaalde na ruim een half uur spelen de ruststand op 3-0.

De tweede helft liet duidelijk een ander beeld zien. Met de teruggekeerde en gretige Michiel Hemmen in de spits kroop Cambuur meer uit zijn schulp en kreeg het zelf ook een aantal kansjes. Dit resulteerde erin dat Delvechio Blackson vlak voor tijd uit een corner de eer redde, terwijl daarna Ninos Gouriye zelf nog de paal raakte. En zo eindigde op het fraaie sportcomplex van SV Wissel in Epe de laatste oefenwedstrijd in een 3-1 nederlaag.

Na de oefencampagne snakt iedereen op en rondom het veld naar een wedstrijd ‘om het eggie’. Over exact een week is het eigenlijk zover, want dan openen de manschappen van trainer/coach Rob Maas in het prachtige Stadion De Koel het nieuwe voetbaljaar tegen VVV uit Venlo. Een geduchte tegenstander en een goede graadmeter voor de Leeuwarders. Maar bovenal een uitgelezen mogelijkheid om het seizoen met een pikstart te beginnen.

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis , Djavan Anderson, Chiró N’Toko, Gino Bosz, Delvechio Blackson, Erik Bakker, Sander van de Streek, Jamiro Monteiro, Ninos Gouriye, Michiel Hemmen (75. Martijn Barto), Ashley Constancia (67. Jergé Hoefdraad)