058-2963300
SC Cambuur onderuit in nuttig oefenduel bij en tegen FC Groningen

12 december 2023, 17:38

Tijdens de een-na-laatste week voordat de winterstop in het betaalde voetbal in Nederland aanbreekt, trok SC Cambuur vandaag naar Groningen om daar een vriendschappelijke wedstrijd af te werken. De technische leiding van zowel de FC als geel-blauwen lieten daarbij de wisselspelers van het eerste en meerdere talenten uit de Onder 21-selecties minuten maken. Na negentig minuten stond er uiteindelijk een 3-1 stand in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord.

Met Onder 21-hoofdtrainer Rik Reinsma, geassisteerd door keeperstrainer Peter van der Vlag, die de honneurs waarnam ging SC Cambuur prima van start, maar kwam FC Groningen al na acht minuten op voorsprong. Een snoeiharde vrije trap van routinier Leandro Bacuna vloog in de kruising binnen. De geel-blauwen zetten daarna de achtervolging in en kregen in de persoon van Youns El Hilali drie kansen op de gelijkmaker, maar daarbij miste de Italiaan tweemaal nipt het doel en zag hij tussendoor hoe doelman Verrips een bal op katachtige wijze uit de bovenhoek visite na sterk voorbereidend werk van Matthias Nartey middels een dribbel door de as van het veld.

In het tweede bedrijf werd er veelvuldig gewisseld door beide partijen en was het aantal uitgespeelde doelkansen mede daardoor een stuk lager dan voor de thee. Namens de thuisploeg mikte Isak Määttä na enkele minuten spelen de bal van dichtbij voorlangs, waarna het tot het laatste kwart duurde voordat het oefenduel meer treffers kreeg. In een tijdsbestek van acht minuten liep FC Groningen uit naar een voorsprong van drie door toedoen van Kian Slor na een snelle counter en Nils Eggens na een foutieve crosspass door de as van Thomas Poll. Een doelpunt voor SC Cambuur zou ook nog volgen, want vlak voor tijd was het Daan Visser die een corner van Tyrique Mercera keurig wist binnen te koppen.

Komende vrijdag vervolgt SC Cambuur de laatste serie aan officiële wedstrijden in 2023 met de ontmoeting in het eigen Cambuur Stadion tegen Jong AZ. Zoals gebruikelijk gaat de bal dan om klokslag 20.00 uur rollen aan het Cambuurplein.

Startopstelling FC Groningen: Verrips; Beukers, Bakker, Musampa, Määttä; De Jonge, Hove; Irandust, Bacuna, Turay; Slor

Opstelling SC Cambuur: Minnema; Van der Meer (46’ Zorgdrager), Van Mullem (C) (46’ Anyasi), Anyasi (29’ Visser), Poll; Nartey (46’ Mercera), Schaapman, Pichel; Henstra (62’ Kooistra), Van der Werff (46’ Buitenweg) en El Hilali (62’ Van der Veen)