058-2963300
SC Cambuur onderuit in oefenwedstrijd

1 september 2016, 17:06

Donderdagmiddag trof SC Cambuur FC Utrecht op sportpark Zoudenbalch in een vriendschappelijke ontmoeting. Vanwege het interlandweekend was er ruimte om te oefenen tegen de Eredivisieclub uit de Domstad. De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor FC Utrecht, waarin Robbert Schilder zijn debuut maakte voor de Leeuwarders.

Raymond Gyasi viel al vroeg in de eerste helft uit met een hamstringblessure. Zijn vervanger Tyrone Conraad was nog maar net binnen de lijnen toen Nacer Barazite de thuisploeg op 1-0 zette vanuit buitenspelpositie. Gedurende de eerste helft golfde het spel op en neer, waarbij beide teams meerdere kansen kregen. Namens Cambuur waren Sander van de Streek en Martijn Barto dichtbij een doelpunt. Hun pogingen mistten echter precisie.

Het spelbeeld van de tweede helft was compleet anders. FC Utrecht had het betere van het spel en creëerde veel kansen. Cambuur kreeg de enige kans van de tweede helft uit een vrije trap 10 minuten na rust. Gino Bosz mikte echter net over. Vrijwel meteen daarna was het wederom Barazite die het net vond voor FC Utrecht. Lang daarna bleef de stand steken op 2-0, waarbij vooral Cambuur blij mocht zijn dat het geen treffers tegen kreeg. Met nog een kleine 10 minuten te spelen zette Richairo Zivkovic de stand op 3-0. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Djavan Anderson, Chiró N’Toko (78. Marvin Peersman), Gino Bosz, Delvechio Blackson, Erik Bakker (74. Daan Boerlage), Sander van de Streek (78. Michiel Hemmen), Danny Bakker (67. Robbert Schilder), Raymond Gyasi (19. Tyrone Conraad, 56. Omar el Baad), Martijn Barto, Jergé Hoefdraad

Opstelling FC Utrecht: Robin Ruiter, Ali Ulusoy, Ramon Leeuwin, Menno Koch, Kevin Conboy, Rico Strieder, Willem Janssen, Andreas Ludwig, Nacer Barazite, Gyrano Kerk, Richairo Zivkovic.