058-2963300
SC Cambuur ook volgend seizoen actief in interlandweekenden

SC Cambuur ook volgend seizoen actief in interlandweekenden

25 april 2019, 11:14

De afgelopen 2 seizoenen is er in de Keuken Kampioen Divisie ‘gewoon’ gespeeld tijdens interlandweekenden. Uiteraard leidt dit wel eens tot vervelende situaties bij clubs die dan niet kunnen beschikken over spelers. Bij ons was dit bijvoorbeeld een aantal keer het geval met Andrejs Ciganiks, die werd opgeroepen voor interlands met Letland.

Toch zijn en blijven we als SC Cambuur voorstander van spelen in de interlandweekenden. Het voordeel hiervan is namelijk dat we 6 weekenden extra hebben om in te voetballen en daardoor de maandagavonden zoveel mogelijk kunnen vermijden. Voor onze supporters (en ook de uitsupporters) en sponsoren is de maandagavond allesbehalve een ideale voetbalavond.

Daarnaast kan FOX Sports in de Eredivisie-loze weekenden de Keuken Kampioen Divisie in de spotlights zetten met meerdere live wedstrijden. Bovendien is het een meerwaarde om zo af en toe op een zaterdag of een zondag te spelen, zodat ook kinderen naar het stadion kunnen komen (dit is op vrijdagavond nog wel eens lastig gezien het late tijdstip).

In het nieuwe seizoen zullen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie opnieuw een speelronde afwerken in de interlandweekenden, waarbij elke club vooraf zelf kan bepalen of men dat wil. Zo niet, dan worden de wedstrijden individueel op een maandagavond ingehaald. Als SC Cambuur stellen we het belang van onze supporters voorop en daarom hebben we ervoor gekozen om komend seizoen ook in de interlandweekenden te voetballen. Hierbij nemen we het dan voor lief dat we soms een international zullen moeten missen.

Foto: www.dijksfotografie.nl