058-2963300
SC Cambuur op alle fronten afgetroefd in Deventer

SC Cambuur op alle fronten afgetroefd in Deventer

19 maart 2022, 21:33

Met de auto is het ongeveer anderhalf uur van Leeuwarden naar Deventer, maar qua voetbalcultuur is het slechts een kleine stap. Net als SC Cambuur mag ook Go Ahead Eagles zich een echte volksclub noemen en net als het Cambuurplein ademt ook de Vetkampstraat voetbal. Bijna logisch dus dat het uitvak tot de laatste stoel vol stond met Cambuur-supporters en er een heerlijke voetbalsfeer hing in De Adelaarshorst. Of de wedstrijd daar ook naar was? Helaas niet: SC Cambuur beleefde geen beste avond en ging kansloos met 3-0 ten onder.

Zonder Sonny Stevens, Erik Schouten, Jasper ter Heide, Jhondly van der Meer, Maxim Gullit, Jamie Jacobs, Tom Boere en Roberts Uldrikis hoopten de mannen van Pascal Bosschaart deze vanwege het stadionnieuws toch al mooie Cambuur-week een passend vervolg te geven. Al was op voorhand al bekend dat dit geen sinecure zou worden met dit grote aantal afwezigen en de taaiheid van de tegenstander. De gewonnen thuiswedstrijd van de Eagles tegen Ajax (2-1) ligt nog vers in het geheugen en daarin kwam de koploper van de Eredivisie maar nauwelijks tot kansen.

Met Michael Breij als gelegenheidsspits lukte SC Cambuur dat in de eerste helft ook maar mondjesmaat, al had het in de elfde minuut toch zeker een strafschop moeten krijgen toen Issa Kallon onderuit werd gehaald door Nauber. Gözübüyük, die vanavond sowieso niet op de hand was van de geel-blauwen, wou er echter niet aan en ook de VAR vond het niet genoeg om in te grijpen.

Go Ahead Eagles, met oude bekenden Joris Kramer en Ragnar Oratmangoen in de basis, hield het achterin goed dicht en gokte daarbij op omschakel momenten en standaardsituaties. Die kun je dan ook maar beter niet weggeven tegen een fysiek sterke ploeg als de Eagles, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En dat bleek ook. Tot tweemaal toe vond de thuisploeg het net vanuit respectievelijk een hoekschop en een vrije trap. Eerst was het oude bekende Joris Kramer die koppend de 1-0 liet aantekenen (via de borst van Mees Hoedemakers) en tien minute later kopte Luuk Brouwers binnen vanuit een vrije trap. Daar zat Pieter Bos overigens nog wel aan, maar hij kon een tweede treffer van Go Ahead niet voorkomen.

Het waren de spaarzame hoogtepunten, of dieptepunten zo u wilt, van de wedstrijd en alhoewel SC Cambuur het na rust wel probeerde om te draaien, bleef dit spelbeeld ongewijzigd. De ploeg van Kees van Wonderen, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid overigens de nieuwe trainer van onze provinciegenoot, bleef in de defensieve stellingen staan en met iets meer opportunisme werden de Leeuwarders af en toe wel gevaarlijk, maar kwam het niet tot grote kansen.

Dat lukte de thuisploeg ook niet meer, al profiteerde het nog wel van een onoplettendheid in de defensie, waardoor Deijl alleen op Pieter Bos af kon stormen. Daar was geen houden of keren meer aan en zo zorgde hij voor het Deventer slotakkoord en was de 3-0 eindstand een feit. Een wedstrijd om snel te vergeten voor geel-blauw.

Volgend weekend is er rust voor de spelers die niet zijn opgeroepen voor interlandvoetbal. Op zondag 3 april wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen een andere directe concurrent: N.E.C. Nijmegen.

Opstelling Go Ahead Eagles: Noppert; Martina (82′ Lucassen), Nauber, Kramer, Kuipers (C); Deijl, Rommens, Brouwers, Oratmangoen (87′ Heil); Cordoba (87′ Cardona) en Lidberg (88′ Mulenga)

Opstelling SC Cambuur: Bos; Schmidt (76′ Rier), Mac-Intosch (C), Tol, Bangura; Hoedemakers, Paulissen, Maulun; Joosten (46′ Sambissa), Breij en Kallon (77′ Doodeman)

Scheidsrechter: Gözübüyük
VAR: Bos

Scoreverloop:
25′ 1-0, Kramer
36′ 2-0, Brouwers
77′ 3-0, Deijl

Gele kaarten: Deijl (Go Ahead Eagles), Hoedemakers, Paulissen, Schmidt, Maulun en Bangura (SC Cambuur)

Foto: www.dijksmedia.nl