058-2963300
SC Cambuur op valreep naast Jong PSV

SC Cambuur op valreep naast Jong PSV

12 augustus 2016, 22:48

De blessuretijd was al ingegaan toen Cambuur na een groot overwicht eindelijk de gelijkmaker tegen Jong PSV kon scoren. Een vrije trap net buiten de zestien werd kiezelhard en uiterst nauwkeurig door aanvoerder Erik Bakker langs keeper Hidde Jurjus geschoten. Loon naar werken, zij dat het loon aan de karige kant was. Er was maar één team dat verdiende te winnen en dat was Cambuur. Maar goed, uiteindelijk was alles wat de thuisclub goed gezind is opgelucht dat er voor eerst sinds 21 april weer een punt kon worden bijgeschreven. Toen was het er ook één: 1-1 tegen Willem II.

SC Cambuur voetbalde zoals trainer Rob Maas dat wil: dominant en bij balverlies onmiddellijk alles in het werk stellen om daar balbezit van te maken. Dat lukte. Jong PSV stelde daar weinig tegenover, maar wist wel hoe je moet verdedigen. SC Cambuur kreeg kansen, maar ze gingen er net niet in. Kopballen die de juiste richting misten, schoten die werden geblokkeerd dan wel gepakt door de keeper. Jong PSV stelde daar één echte kans tegenover. Sam Lammers schoot tot opluchting van Cambuur naast.

Na de rust repareerde hij die fout. Nu was het wel raak. Een harde schuiver verdween langs de vertwijfeld duikende Leonard Nienhuis in de uiterste hoek in de goal. Precies na een uur spelen was het 0-1. Cambuur schakelde nog een tandje bij. Maas bracht Barto en Hoefdraad in het veld. De druk op de veste van Jurjus werd verhoogd. De keeper pakte een vrije trap van Bakker, een hard schoot van Van de Streek, een kopbal van Hemmen en bleef tijdens een klein bombardement met zijn defensie overeind. Tot die ene minuut in de extra tijd. Het had nog anders kunnen lopen als Barto zijn kansje had weten te benutten, als Jong PSV hetzelfde had gedaan en Sander van de Streek een tikkeltje meer geluk had gehad met zijn inzet.
Pascal Jansen van PSV zei ‘best tevreden’ te zijn. Rob Maas ook over het vertoonde spel, maar niet over het resultaat , ‘ want wij hadden verdiend te winnen.’

SC Cambuur: Nienhuis, N’Toko (73. Hoefdraad), Steenvoorden, Bakker, Gouriye (73 Barto), Gyasi, Monteiro, Anderson, Van de Streek, Peersman, Hemmen.
Jong PSV: Jurjus, Van Vlerken, Van Bruggen, De Wijs (60. Alberto), Rigo, (76. Kardes), Carolina, Lundqvist (83. Gudmundsson), Rosario, Lammers, Vloet, Laursen.
Scorenverloop: 60. 0-1 Lammers, 91. 1-1 Bakker.

Scheidsrechter Dieperink.
Man of the match Erik Bakker ontving de bloemen van Piet’s
Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor Airpress, Leeuwarden
De volgende thuiswedstrijd is op maandag 22 augustus tegen De Graafschap.

Foto: www.dijksfotografie.com