058-2963300
SC Cambuur opent voorbereiding met gelijkspel tegen SV Meppen

SC Cambuur opent voorbereiding met gelijkspel tegen SV Meppen

1 juli 2022, 22:30

Er zijn weinig zekerheden in het leven. Naast de geboorte, de dood en belasting betalen is dat SC Cambuur de allereerste oefenwedstrijd van het seizoen speelt op het veld van VV DTD. Zo ook in de aanloop naar het o zo belangrijke Eredivisieseizoen 2022/2023. Dit keer vormde niet het eerste elftal van De Trije Doarpen de opponent, maar het in de 3.Liga acterende SV Meppen. De oosterburen, die hun thuisbasis vlak over de grens bij Emmen kennen, starten de competitie al over drie weken tegen het gepromoveerde VfB Oldenburg. De Meppenaren, waarvan in het verleden het blauw-witte tricot werd gedragen door ondermeer Tom Boere en in een ver verleden Johan Derksen, zijn daarom ook al iets verder in hun voorbereiding. Eerder deze week werd in Oldenzaal een oefenduel tegen Ajax nog met 0-3 verloren. Onze geel-blauwen zitten in een hele andere fase van de voorbereiding. Zo keerden deze week pas een aantal spelers terug van de welverdiende zomervakantie en is de eerste selectie nog verre van compleet.

In Cornjum startteSC  Cambuur ondermeer met nieuweling Remco Balk in de basis. De vandaag aangetrokken rechtsbuiten Silvester van de Water was aandachtig toeschouwer. Het eerste Leeuwarder doelpunt van de voorbereiding werd gemaakt door Mees Hoedemakers. Hij schoot van net buiten het strafschopgebied al in de tiende minuut de 1-0 binnen. Dat was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf werd er aan beide kanten veelvuldig (door) gewisseld en kwam SV Meppen door een doelpunt van Morgan Fassbender al vlug op gelijke hoogte. Bij tijd en wijle waren er na rust een aantal opstootjes en gele kaarten te noteren en leek het erop dat de Oosterburen er door een tweede doelpunt van Fassbender zelfs met de winst van door zouden gaan. Maar enkele minuten voor tijd schoof Mitchel Paulissen de bal in de verre hoek en bepaalde daarmee tot genoegen van vele Cambuur-supporters de eindstand op 2-2.

Over ruim een week staat alweer de volgende oefenwedstrijd voor de deur. En opnieuw wordt er dan geoefend tegen een Duitse tegenstander. In de MDCC-Arena is dan het in de 2.Bundesliga uitkomende 1.FC Magdeburg de oefenpartner.

Beginopstelling SC Cambuur: Brett Minnema, Jasper ter Heide, Calvin Mac-Intosch (C), Marco Tol, Alex Bangura, Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Robin Maulun, Michael Breij, , Tom Boere, Remco Balk

Beginopstelling SV Meppen: Jonas Kersken, Max Dombrowka, Lukas Mazagg, Jonas Fedl, Yannick Osee, David Blacha, Sascha Risch, Beyhan Ametov, Mike Feigenspan, Samuel Abifade, Johannes Manske

Scoreverloop:
’10 1-0, Mees Hoedemakers
’55 1-1, Morgan Fassbender
’80 1-2, Morgan Fassbender
’86 2-2, Mitchel Paulissen

Foto: www.dijksmedia.nl