058-2963300
SC Cambuur opnieuw trefzeker in slotfase

SC Cambuur opnieuw trefzeker in slotfase

23 september 2016, 22:55

Alles wat Cambuur is werd tegen laagvlieger Achilles ’29 uit Groesbeek op de proef gesteld. Het duurde maar en het duurde maar eer die meer dan dik verdiende voorsprong het scorebord opfleurde. Het was hetzelfde scenario als tegen Almere City. Net als toen viel-ie ook nu uiteindelijk na een uur aanvallen en een enorm veldoverwicht dan toch die 1-0. Uit een penalty nog wel, de eerste sinds meer dan veertig wedstrijden. Martijn Barto werd vastgehouden in de zestien, scheidsrechter Oostrom wees, ondanks de Groesbeekse protesten, naar de stip en aanvoerder Erik Bakker bleek het verzilveren van deze kans nog niet te zijn verleerd. Achilles moest verder met tien man, maar werd gevaarlijker dan in het hele uur daarvoor. Achterin leek de thuisclub ietwat zenuwachtig te worden. Achilles  kwam dichtbij de gelijkmaker, maar de kopbal van Jop van Steen uit een vrije trap ranselde paal. Uitstel van executie zo bleek even later. Toen haalde invaller Kursad Surmeli verwoestend uit: 1-1. Een schitterende goal.

Cambuur had het beste bewaard voor de laatste zeven minuten. Ricardo Kip zag dat zijn harde schuiver de oud-keeper van Cambuur, Robbert te Loeke, te machtig was : 2-1. De 6872 toeschouwers haalden opgelucht adem. Dit zou toch niet meer fout gaan. En dat ging het ook niet. Het werd voor Achilles nog erger en voor Cambuur nog mooier. Invaller Ninos Gouriye bekroonde een indrukwekkende solo met een even fraaie treffer: 3-1.

Rob Maas: ‘ We krijgen hier vaker mee te maken’ doelend op de opmerking van Achilles-collega Eric Meijers: ‘ Wij kwamen hier niet voor de schoonheidsprijs’ . Meijers vond de penalty wat te gemakkelijk gegeven. Hij had zelfs het idee dat dit weleens de ommekeer voor zijn ploeg kon zijn. Maas was tevreden over zijn jongens, zeker na rust toen door tactische wissels de zaak bij de bezoekers uit elkaar werd getrokken.

De dertiende plaats is hoe dan ook verlaten, Cambuur staat weer in het linker rijtje, een plek waar de club minimaal thuishoort.

SC Cambuur:  Nienhuis, Anderson, N’Toko, Steenvoorden (45. Monteiro), Peersman; E. Bakker, Van de Streek (45. Gouriye), Kip, Houtkoop, (85. Danny Bakker), Barto; Hoefdraad.

Achilles ‘29: Te Loeke, Boelens, Beijer, Van de Beek, Boogers (78. Versteegen), Hendriks, Van Steen, Dekkers,Thoone (66. Gortemaker), Zeller, Sequira (59. Surmeli).

Scheidsrechter: Oostrom

Scoreverloop: 62. 1-0 Bakker; 78. 1-1 Surmeli, 83. 2-1 Kip, 88. 3-1 Gouriye.

Kaarten: rood Beijer, geel Hendriks, Boogers (Achilles) Seenvoorden (Cambuur)

Toeschouwers: 6.872

Man of the match Chiro N’ Toko ontving de bloemen van Piet’s  Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor: Auto Bourguignon, Leeuwarden
Balsponsor: Boverhoff Sloopwerken, Heerde

Volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 21 oktober om acht uur tegen FC Oss.

Foto: www.dijksfotografie.com