058-2963300
SC Cambuur overklast FC Emmen en wint opnieuw van Eredivisionist

SC Cambuur overklast FC Emmen en wint opnieuw van Eredivisionist

7 augustus 2020, 21:01

Heet, heter, heetst. Waar de rest van Nederland verkoeling zocht aan strand, zwembad of airco mochten de mannen van Henk de Jong aantreden aan de bloedhete Oude Meerdijk in Emmen. Daar wachtte een weerzien met FC Emmen, dat na een leven lang in de Eerste Divisie inmiddels alweer voor het derde seizoen op rij gaat uitkomen in de Eredivisie.

FC Emmen – SC Cambuur had dit seizoen natuurlijk ook een officiële ontmoeting moeten zijn op het hoogste niveau van Nederland, maar daar zijn al genoeg woorden aan vuil gemaakt. Het oefenduel van vanavond was wel nog steeds een mooie krachtmeting om te zien hoe goed onze geel-blauwen nou daadwerkelijk zijn. Vorige week kregen we daar al een glimp van te zien en bewezen de elf van SC Cambuur prima partij te kunnen geven aan een Eredivisionist. Wat heet, van PEC Zwolle werd zelfs met 2-0 gewonnen en dat was nog volkomen terecht ook. De jongens van het Cambuurplein deden dat vanavond nog maar eens dunnetjes over en waren in beide helften oppermachtig. Na vier blokken van 22,5e minuut (door de hitte waren er extra drinkpauzes) kon er een alles zeggende 2-5 eindstand op het wedstrijdformulier worden genoteerd.

In het kader van ‘De Comeback’ was het duel live te zien bij FOX Sports en de tv-kijkers werden allesbehalve teleurgesteld. Beide ploegen stonden aan de aftrap in de sterkste formatie, al ontbrak bij SC Cambuur aanvoerder Erik Schouten met een lichte blessure, en leken zich niks aan te trekken van de verzengende hitte. Het tempo lag hoog in de eerste vijftien minuten en wie niet beter zou weten zou denken dat niet FC Emmen, maar SC Cambuur het hoogstspelende team is. De in donkerblauw gestoken Leeuwarders waren met goed positiespel en vlotte combinaties de baas op het veld en vonden al na 5 minuten het net.

Natuurlijk was het Robert Mühren die het net vond en haast even vanzelfsprekend was het ook dit keer een fraaie treffer. Een goedlopende aanval over links kwam uit bij Issa Kallon en die bediende Robert Mühren op maat. Doelman Van der Leij was kansloos bij de knappe volley van de spits.

Het tweede doelpunt kwam ook op naam van Mühren, al was dat met enige hulp van Van Der Leij. De doelverdediger liet een hoge bal uit zijn handen glippen en dan kun je beter niet Robert Mühren in de buurt hebben. Met een simpele intikker verdubbelde hij de marge en zodoende stond er een 0-2 ruststand op het scorebord en dat was allerminst geflatteerd.

Na de thee kwamen er twee nagenoeg volledige ploegen het veld op, waarbij alleen de beide sluitposten bleven staan. Dat leverde een veel energieker Emmen op en daarmee werd het ook meteen een stuk gevaarlijker. De aansluitingstreffer kwam er dan ook in de 54e minuut, toen Laursen mocht aanleggen vanaf 20 meter en de bal bijzonder fraai in de hoek krulde.

Het had door Ben Moussa en een vrije trap van opnieuw Laursen ook zomaar 2-2 kunnen worden, maar de sterk keepende Stevens kon dat ternauwernood voorkomen. Zoals vaker in het voetbal gaat ie er dan aan de andere kant wel in en zo geschiedde. Vanuit de draai was het Giovanni Korte die de bal knap onder de doelman doorschoof.

De 1-4 en 1-5 vielen niet lang daarna door eerst een schuiver van Michael Breij en later een even mooie als knappe goal van opnieuw Giovanni Korte, die zijn status als topschutter van de voorbereiding nog maar eens bevestigd. Het slotakkoord was voor Michael Laursen, die de eindstand voor de Emmenaren iets draaglijker maakte: 2-5. Opnieuw een sterke wedstrijd van SC Cambuur en een nog knappere uitslag. Het is slechts de voorbereiding en het zegt allemaal niks, maar dat er met vertrouwen naar de start van de competitie kan worden uitgekeken is een feit.

Voor SC Cambuur staan er nog precies twee oefenwedstrijden op de agenda. Volgende week vrijdag komt FC Volendam op bezoek in Leeuwarden en acht dagen later wacht een ontmoeting met FC Dordrecht in het Cambuur Stadion.

Opstelling FC Emmen eerste helft: Van der Lei; Payne, Araujo, Bakker, Cavlan; Chacon, Sabani, Sidibe, Peña, Jansen; De Leeuw

Opstelling FC Emmen tweede helft: Van der Lei; Bijl, Timmerman, Veendorp, Görgülü; Ben Moussa, Tibbling, Laursen, Aalderink, De Vos en Kolar

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Stevens; Ter Heide, Mac-Intosch, Nieuwpoort (C), Sambissa; Hoedemakers, Maulun, Jacbos; Antonia, Mühren en Kallon

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Stevens, Schmidt (C), Van der Kaap, Dijkstra, Bangura, Breij, Akoy, Oratmangoen, Korte, Ladan en Paulissen.

Scheidsrechter: Dieperink

Scoreverloop:
5′ Mühren
32′ Mühren
54′ Laursen
69′ Korte
75′ Breij
81′ Korte
84′ Laursen

Foto: www.cambuurimages.nl