058-2963300
SC Cambuur overtuigend langs Helmond Sport in eerste ronde KNVB-Beker

SC Cambuur overtuigend langs Helmond Sport in eerste ronde KNVB-Beker

19 september 2017, 22:10

Voor SC Cambuur stond vanavond de aftrap van het nieuwe bekerseizoen op de agenda. Het lot had bepaald dat de geel-blauwen de verre reis naar Het Zuiden mochten maken om het daar op te nemen tegen Helmond Sport. Een affiche waar op voorhand de voorkeur niet naar uitging. De mannen van trainer Marinus Dijkhuizen konden hun borst nat gaan maken voor het fysiek spelende Helmond. Echter, met het vorige historische en memorabele bekeravontuur nog vers in het geheugen, was het doel helder: “Zorgen dat we na het duel weer in de koker zitten,” aldus Dijkhuizen. Dat lukte, want het werd maar liefst 1-5! Cambuur speelde vol zelfvertrouwen, opgedaan door de 1-3 overwinning bij Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag, en was de hele avond de bovenliggende partij. Helmond wist, op een paar schaarse momenten na, daar weinig tegenover te zetten.

De ploeg uit Leeuwarden begon voortvarend aan het duel in een nagenoeg leeg Lavans Stadion. Al in de 11e minuut werd de ban gebroken door Kevin van Kippersluis. Een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel werd door de middenvelder laag in de linkerhoek geschoten. In de fase daarna lieten Mathias Schils en Issa Kallon na om de score verder te vergroten en de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Aan de andere kant waren de Helmonders via een scrimmage voor het doel van Jesse Bertrams dichtbij de gelijkmaker, maar de bal bleef tot twee keer toe hangen in de doelmond.

Na de thee was het opnieuw Cambuur dat de lakens uitdeelde. Van Kippersluis mocht na tien minuten vrij binnentikken uit een prima voorzet van Kallon en de 0-2 op het scorebord zetten. Hierna volgden een paar opmerkelijke momenten. In de 55e minuut kreeg Steven Edwards de rode kaart voorgeschoteld na een harde overtreding op Daan Boerlage. Vijf minuten later moest Helmond zelfs door met negen man, nadat Robert van Koesveld na een harde tackle op Kallon zijn tweede geel kreeg. Wedstrijd voorbij, zou je denken. Niks bleek minder waar, want door slecht verdedigen bij een vrije trap tegen kon Gévero Markiet de afvallende bal binnenschieten namens de Helmonders. Even leek Cambuur de weg kwijt en werd het brutaal naar achter gedrukt door de Helmonders. Aan alle onzekerheid werd echter een eind gemaakt door Karim Rossi, die bij toeval de bal voor zijn voeten kreeg en simpel de 1-3 kon binnentikken. Ook Kallon en invaller Nigel Robertha deden nog een duit in het zakje en bepaalden de eindstand op 1-5.

Door de overwinning bekert SC Cambuur verder en gaat het donderdagavond in de koker tijdens de loting voor de tweede ronde van de KNVB-Beker. Tijd om lang na te genieten van de zege is er echter niet, want vrijdag wacht het zware uitduel tegen MVV. Door het resultaat in Helmond mag wel worden geconcludeerd dat de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen steeds beter op elkaar raakt ingespeeld. Op naar vrijdag!

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel, Fecunda, Warmolts, Markiet, Van Koesveld, Edwards, Braber, Zwanen (54. Bourdouxhe), Thomassen, Naudts (76. Hiwat), Zeldenrust (84. Godee).

Opstelling SC Cambuur: Bertrams, Van Wermeskerken (67. Van Deelen), Steenvoorden, Schilder, Peersman, Boerlage, Van Kippersluis (70. Smeets), Schils, Kallon (81. Robertha), Rossi, Mathieu.

Scheidsrechter: Christiaan Bax

Scoreverloop: 11. 0-1 Van Kippersluis; 54. 0-2 Van Kippersluis; 68. 1-2 Markiet; 1-3 78. Rossi; 79. 1-4  Kallon; 90. 1-5 Robertha

Gele kaarten: Van Koesveld (2x) (Helmond Sport), Van Kippersluis, Mathieu (SC Cambuur)

Rode kaarten: Edwards, Van Koesveld (Helmond Sport)

Aantal toeschouwers: 400

Fotografie: www.dijksfotografie.com