058-2963300
SC Cambuur overtuigend naar de achtste finale KNVB bekertoernooi

25 oktober 2016, 22:03

Op jacht naar een plek bij de laatste zestien in het KNVB bekertoernooi heeft Cambuur vanavond zich tamelijk eenvoudig ontdaan van de Tielse Eendracht Combinatie (TEC). Op Sportpark De Lok waren de Leeuwarders heer en meester. De Leeuwarders stonden bij rust al met 0-3 voor, waarna Cambuur de wedstrijd in de tweede helft professioneel uitspeelde en vlak voor het fluitsignaal de eindstand zelfs op 0-4 bepaalde.

Van onderschatting was vanavond bij de Leeuwarders geen sprake, want Cambuur had al vroeg de zo gewenste voorsprong te pakken. Jamiro Monteiro besloot namelijk na 6 minuten vanaf ruim 30 meter uit te halen. Zijn schot liet de Tielse doelman Sebastiaan van der Sman kansloos. Na bijna een half uur was de wedstrijd al beslist toen Jordy van Deelen uit een steekpass van Jamiro Monteiro zijn eerste treffer in dienst van Cambuur maakte. Door deze 0-2 zaten de Leeuwarders al vroeg op rozen. Vlak voor het rustsignaal gooide Cambuur de wedstrijd definitief in het slot. Wederom Jordy van Deelen was de doelpuntenmaker, zodat de Leeuwarders met een comfortabele 0-3 voorsprong aan de thee gingen.

Ook in de tweede helft lieten de manschappen van Sipke Hulfshoff en Arne Slot duidelijk zien dat TEC – dat voorlaatste staat in de Tweede divisie – een maatje te klein was. Enig puntje van kritiek was dat Cambuur de score niet verder opvoerde. Ook de ingevallen Robbert Schilder, Danny Bakker en Martijn Barto konden vooreerst geen verandering in de tussenstand brengen. Vlak voor het eindsignaal wist Cambuur toch nog een keer te scoren. Jamiro Monteiro zorgde met zijn tweede doelpunt van de avond voor de 0-4 einduitslag.

Al met al een uitstekende avond voor Cambuur. Zonder noemenswaardige kleerscheuren en met fris en oppermachtig voetbal door naar de volgende bekerronde. En nu afwachten wie de volgende tegenstander van de Leeuwarders wordt. Donderdagavond weten we meer!

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Jordy van Deelen, Chiró N’Toko, Delvechio Blackson, Marvin Peersman, Erik Bakker, Jamiro Monteiro, Ricardo Kip (62. Robbert Schilder), Jergé Hoefdraad (73. Martijn Barto), Sander van de Streek, Xander Houtkoop (66. Danny Bakker)

Scheidrechter: Sander van der Eijk