058-2963300

SC Cambuur pakt ‘ gouden’ punten

4 oktober 2014, 22:38

Teletextpagina 819 zal vanavond door veel Cambuur-supporters op de foto worden gezet: acht wedstrijden, vijftien punten en op een gedeelde eerste plaats. Zondag is het weer anders, maar dit hebben we. FC Dordrecht, een niet onderschatten tegenstander, zo weten men uit de top van de eredivisie, stond na 45 seconden al op achterstand. Vijf minuten later was het al 2-0 voor de SC Cambuur. Het duurde even eer de verlossende 3-0 viel, maar toen was het helemaal kat-in-het-bakkie (en dat op 4 oktober). Toen vier minuten later de vierde treffer een feit was, was voor trainer Henk de Jong de tijd rijp om de smaakmaker van de avond, Furdjel Narsingh, een publiekswissel te geven dan wel uit voorzorg naar de kant te halen. Albert Rusnák viel die eer een kwartier voor het einde te beurt.

SC Cambuur had in twee fases van elke een kwartier genoeg om FC Dordrecht op de knieën te krijgen. De eerste fase was direct na fluitsignaal van Pol van Boekel. Een blunder in de Dordtse defensie, een alert reagerende Daniël de Ridder en Kurto was kansloos tegen zijn wippertje. Narsingh zette vanaf rechts de ene mooie aanval na de andere op. Met resultaat! In de zesde minuut  werd een schitterende aanval van Sander van de Streek en Furdjel Narsingh door Ogbeche beheerst afgerond: 2-0.

Dordrecht probeerde de schade te herstellen, kreeg wat meer grip op de situatie, maar werd niet echt gevaarlijk. Op het moment dat het wel die richting op dreigde te gaan, was Cambuur weer bij de pinken. De tweede kwartier-fase was na de rust. SC Cambuur deed wat ervan werd verwacht: de derde goal scoren en de winst veilig stellen. Van de Streek, De Ridder en Ogbeche waren de hoofdrolspelers en de laatste de afmaker. Vier minuten later stond het al 4-0. Ogbeche liet  quasi  nonchalant een steekpassje  van zijn schoen vertrekken, Van de Streek wurmde zich langs een tegenstander en Kurto had voor de vierde keer het nakijken.

Cambuur speelde een gewonnen wedstrijd, gaf nauwelijks kansen weg en verschafte alleen in de slotfase Dordrecht de mogelijkheid voor de eretreffer. Henk de Jong was blij met wat hij noemde de ‘ gouden punten.’ Hij zei dat de kracht van dit team wordt gevormd door de jongens die niet op de opstelling staan. Zijn collega Ernie Brandts vond dat Cambuur niet als een storm,’ maar als een wervelstorm was begonnen’. Hij had in de pauze er nog op gehamerd zo snel mogelijk die 2-1 te scoren. Henk de Jong wees in de andere kleedkamer op de noodzaak als de gesmeerde bliksem op 3-0 te komen. Dat lukte wel, het eerste niet.

Cambuur kent een uiterst florissante start van de competitie met acht gespeeld, vier gewonnen, drie gelijk en slechts een wedstrijd verloren. Alles op basis van goed voetbal, er zit nauwelijks een gestolen puntje tussen.

SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker,Vytas; Rusnák (76. Steblecki), El Makrini, Van de Streek, Narsingh (60. Schet), Ogbeche, De Ridder (83.Bakker).

FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Troost-Ekong (60. Meulens), Peersman, Gosens, Van Overeem (46. Koolwijk), Danso (46. Ten Voorde), Hamdaoui, Pisas, Van Haaren, Lima.

Scheidsrechter: Van Boekel.

Toeschouwers: 9.641

Scoreverloop 1. 1-0 De Ridder; 6. 2-0 Ogbeche; 53. 3-0 Ogbeche; 57. 4-0 Van de Streek; 85. 4-1 Meulens

Kaarten: geen

DE man of the match Bartholomew Ogbeche kreeg de bloemen van Cees’ Flowershop

Wedstrijdsponsor: Media Markt, Leeuwarden.
Balsponsor: Keukencentrum Marssum.
Wisselsponsor: De Haan advocaten & notarissen.

Ballenjongens en mascotte: FVC, Leeuwarden.

Volgende thuiswedstrijd zondag 26 oktober 12.30 uur tegen Feyenoord.

Foto: www.dijksfotografie.com