058-2963300
SC Cambuur pakt met monsterzege volle buit bij en tegen TOP Oss

SC Cambuur pakt met monsterzege volle buit bij en tegen TOP Oss

6 november 2023, 22:46

In het Frans Heesen Stadion ging SC Cambuur vanavond op bezoek bij Tot Ons Plezier, oftewel TOP, Oss. Deze wedstrijd in de competitie stond oorspronkelijk gepland voor afgelopen vrijdag, maar wegens het bekerduel tegen MVV Maastricht van vorige week donderdag werd het duel verplaatst naar deze maandag. Waar bij onze geel-blauwen na twee zeges op rij voorzichtig wat vertrouwen werd getankt, daar overheerst bij de thuisclub tot dusverre het misnoegen. Want tot vanavond vonden de Ossenaren zich na slechts tweee overwinningen terug op de voorlaatste plek. En ook het bekeravontuur voor TOP Oss was dit jaar van korte duur, want FC Eindhoven was daarin op donderdag een maatje te groot voor de ploeg van Ruud Brood. Maar van onderschatting bij SC Cambuur mocht geen sprake zijn, want waarschuwde De Jong gisteren bij de afsluitende training “…dan gaan we eraan. We zullen volle bak moeten.”  TOP Oss tegen SC Cambuur was tevens een weerzien met veel oude bekenden. Want met Giovanni Korte, Calvin Mac-Intosch en Delano Ladan in de Osse gelederen moest het voor Henk de Jong bijna als een kleine reünie gevoeld hebben.

In het Osse Kuipje klopte SC Cambuur deze avond het geplaagde TOP Oss met zeer ruime cijfers: 1-8! Hiermee boekte SC Cambuur de eerste uitzege sinds de terugkeer van Henk de Jong. Een belangrijke overwinning, want hierdoor vindt het aansluiting met de brede subtop van de Keuken Kampioen Divisie.

Zonder de geschorste Remco Balk waren de Leeuwarders met een lege ziekenboeg naar Noord-Brabant afgereisd. Om vastigheid in het elftal te creëren wilde onze hoofdtrainer uit Boornbergum het elftal zoveel mogelijk intact laten, waardoor Wiebe Kooistra de logische vervanger was van Balk. De 17-jarige Harrekiet maakte hiermee zijn basisdebuut. Bij de rood-witten ontbraken onder andere Giovanni Korte en Delano Ladan op het wedstrijdformulier. Wel stond Calvin Mac-Intosch aan de aftrap. Gesteund door zeventig meegereisde, hondstrouwe SCC-ers kende Cambuur een droomstart, want al in de derde minuut tikte Roberts Uldrikis uit een puike voorzet van Milan Smit bij de eerste paal de 0-1 binnen. Een kwartier later kwam de ploeg van Ruud Brood bijna vanuit het niets alweer op gelijke hoogte. Sekou Sylla beging in de eigen zestien een lichte overtreding op Amine Rhemi, waarna arbiter Martin Pérez resoluut naar de stip wees. Roshon van Eijma schoot vervolgens onberispelijk raak: 1-1. Omgekeerd betekende een tik van Amine Rhemi op Sekou Sylla dat de Brabanders noodgedwongen met een man minder op het veld kwamen te staan. Cambuur profiteerde snel van de numerieke meerderheid, want Milan Smit rondde in de 35e minuut een voorzet van Wiebe Kooistra prima af. Vlak voor rust schoot Gabi Caschili van ver raak, zodat onze geel-blauwen met een ogenschijnlijk comfortabele 1-3 voorsprong aan de thee gingen.

Toen Daniël van Kaam al vlug in de tweede helft met een droge schuiver de 1-4 op het scorebord zette, was er voor de formatie van Henk de Jong helemaal geen vuiltje meer aan de lucht. Cambuur controleerde de wedstrijd en had weinig meer te duchten van het Osse tiental. Ook Wiebe Kooistra bekroonde zijn basisdebuut met een doelpunt. Doelpunten van Fedde de Jong en de ingevallen Floris Smand en Jeremy van Mullem bepaalden uiteindelijk de eindstand van maar liefst 1-8. Niet alleen bijzonder qua hoogte van de uitslag, maar ook doordat er vanavond acht verschillende Cambuur-spelers het net wisten te vinden.

Voor SC Cambuur wacht nu komende zondag (aanvang om 14.30 uur) de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. De hofstedelingen spelen dit seizoen weer nadrukkelijk mee om de bovenste plekken. Dat komt met name door de komst van ervaren krachten als Henk Veerman, Daryl van Mieghem en Jort van der Sande. Hierdoor beschikt de dit seizoen aangetreden hoofdtrainer Darije Kalezić voor eerste divisie begrippen over een meer dan gemiddelde voorhoede. Al met al een serieuze testcase voor Henk de Jong en zijn equipe die moet uitwijzen of de weg omhoog definitief is ingeslagen.

TOP Oss: Mike Havekotte, Calvin Mac-Intosch, Xander Lambrix, Roshon van Eijma, Giovanni Troupée (57’ Enrico Dueñas Hernández), Ilounga Pata, Thijs van Leeuwen (62’ Julian Kuipers), Joshua Zimmerman (62’ Maxim van Peer), Konstantos Doumtsios (62’ Fabian Shahaj), Arthur Allemeersch, Amine Rhemi

Opstelling SC Cambuur: Yanick van Osch, Sekou Sylla (72’ Thomas Poll), Leon Bergsma, Marco Tol (62’ Floris Smand), Gabi Caschili (80’ Jhondly van der Meer), Daniël van Kaam, Fedde de Jong (72’ Jeremy van Mullem), Michael Breij, Milan Smit, Roberts Uldrikis, Wiebe Kooistra (62’ Youns El Hilali)

Scheidsrechter: Martin Pérez

Gele kaarten: Enrico Dueñas Hernández (TOP Oss)

Rode kaart: Amine Rehmi (TOP Oss)

Aantal toeschouwers: 1.342

Scoreverloop:
3’ 0-1, Roberts Uldrikis
18’ 1-1, Roshon van Eijma (pen.)
33’ 1-2, Milan Smit
41’ 1-3, Gabi Caschili
46’ 1-4, Daniël van Kaam
59’ 1-5, Wiebe Kooistra
62’ 1-6, Fedde de Jong
74’ 1-7, Floris Smand
89’ 1-8, Jeremy van Mullem

Foto: www.dijksmedia.nl