058-2963300
SC Cambuur pakt punt bij en tegen versterkt Jong PSV

SC Cambuur pakt punt bij en tegen versterkt Jong PSV

12 maart 2018, 22:22

Waar het grote PSV vandaag nog haar wonden aan het likken was na de 5-0 nederlaag van afgelopen weekend stond vanavond op Sportpark De Herdgang het duel tussen Jong PSV en SC Cambuur op het programma. Al doet de toevoeging ‘Jong’ niet echt eer aan de opstelling van de Eindhovenaren. Met onder andere Eloy Room, Mauro Junior, Pablo Rosario, Kenneth Paal en Sam Lammers stonden ook behoorlijk wat spelers van het vlaggenschip aan de aftrap. Dat een fijne speler als Marcel Ritzmaier op de bank moest beginnen is wat dat betreft betekend.

Hoofdtrainer René Hake gaf vooraf aan hier niet te veel mee bezig te zijn en zich vooral te richten op zijn eigen team, maar ook hij zal moeten erkennen dat deze ploeg van PSV een stuk sterker is dan de ploeg die het afgelopen vrijdag opnam tegen RKC Waalwijk.

Was dit aan het spelbeeld ook terug te zien? In de beginfase zeker wel. Jong PSV had in het eerste half uur het initiatief en was veelvuldig in balbezit. Kansen konden dan ook niet uitblijven en die kwamen er ook. De grootste was na ongeveer een kwartier spelen voor Sam Lammers. De spits kreeg de bal in de rebound op een presenteerblaadje, maar raakte de bal slecht en werkte de bal naast het doel van Erik Cummins.

SC Cambuur deed echter al snel wat terug. Na een prima aanval was het Daniel Crowley met het eerste wapenfeit voor de Leeuwarders. Zijn geplaatste schot zeilde rakelings langs de kruising. Niet lang daarna leek Jong PSV dan echt op voorsprong te komen door Gudmundsson, maar arbiter Gerrets zag dat Lammers in buitenspelpositie in de baan van het schot stond. Geen treffer dus.

In de 29e minuut kwam die treffer er wel voor Jong PSV. Na een vlotte combinatie was de lage voorzet van Lammers niet te missen voor Gakpo. Cummins was kansloos en dus de 1-0 op het scorebord.

Lang konden de Eindhovenaren hier niet van genieten want SC Cambuur had slechts 5 minuten nodig op de stand weer gelijk te trekken. Een afgemeten voorzet van Crowley kwam bij de diepgaande Kip terecht en die was ijskoud in de afronding: 1-1. Na de gelijkmaker brak er een sterke fase aan van SC Cambuur, maar tot levensgrote kansen leidde dit niet.

Beide ploegen kwamen na de theepauze ongewijzigd uit de kleedkamer en de mannen van René Hake gingen door waar ze waren gebleven. In de 50e minuut was Daniel Crowley heel dicht bij een bekroning van dit overwicht, maar zijn schot -na een fraaie solo- ging via de buitenkant van de paal naast het doel van Room.

Het duel bleef vermakelijk en in het laatste half uur had de score beide kanten op kunnen vallen. Al werd naarmate de wedstrijd vorderde Jong PSV weer iets sterker en mocht SC Cambuur met name bij de pogingen van Gakpo en Lundqvist niet klagen.

De grootste kans voor SC Cambuur in de slotfase kwam uit een vrije trap op de rand van de zestien. De inzet van Crowley was echter niet krachtig genoeg en dus bleef het op De Herdgang bij 1-1.

Op de ranglijst blijft SC Cambuur hierdoor op de dertiende stek staan, maar heeft het de aansluiting met het linkerrijtje wel degelijk gevonden. Het verschil met nummer negen FC Oss bedraagt slechts twee punten. Dat maakt dat het duel van aanstaande vrijdag (20.00 uur) in eigen huis tegen koploper N.E.C. misschien nog wel belangrijker is geworden. Graag tot dan in het Cambuur Stadion!

 

Opstelling Jong PSV: Room; Teze, Abels, Obispo (c), Paal (’75 Carolina); Rosario, Gudmundsson, Lundqvist (81′ Ritzmaier); Lammers, Mauro en Gakpo (’72 Laursen)

Opstelling SC Cambuur: Cummins; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder (C), Van Deelen; Boerlage, Kip (86′ Rosheuvel), Crowley; Daniels (’66 Kallon), Barto en Mathieu (81′ Houtkoop)

Scheidsrechter: Gerrets

Scoreverloop:
’29 1-0, Gakpo
’34 1-1, Kip

Gele kaarten: Boerlage, Gudmundsson, Abels, Obispo en Steenvoorden

Foto: www.dijksfotografie.nl