058-2963300

SC Cambuur pakt uitermate belangrijk punt tegen FC Twente

19 september 2015, 21:32

In een boeiende, spannende, maar niet altijd hoogstaande wedstrijd heeft SC Cambuur een punt gepakt tegen FC Twente. Een in meer dan één opzicht een belangrijk resultaat. Cambuur zat in de hoek waar de klappen vielen en moest daar hoe dan ook uit zien te komen. Tegen de Tukkers lukte dat.
Bovendien stond Henk de Jong met een kladblokje vol blessures en een schorsing toen hij een opstelling moest componeren. De reserves werden aangesproken en zelfs werd er een beroep gedaan op Jamiro Monteiro, die man die van FC Anker (Rostock) in het beloftenelftal werd opgenomen. De puzzel klopte uiteindelijk. Cambuur scoorde weliswaar zelf niet, maar hield ook Twente van een goal af.
Dus werd het 0-0, de beloning voor een tomeloze inzet en bij tijd en wijle aardig voetbal. Henk de Jong – voor en tijdens de wedstrijd al vereerd met een lovend spandoek (‘In Henk we trust’ en ‘Henk is onze held’) – kreeg een staande ode in de twaalfde minuut van de twaalfde man. ‘Hiermee is alles goedgemaakt wat jullie de afgelopen weken hebben door moeten staan’ , prees de nu bij Twente werkzame oud-directeur van Cambuur Gerald van den Belt na afloop.

Met de naam van de nieuwe sponsor Riwal op het shirt begon SC Cambuur met een verkennend offensief dat eindigde in een corner, die door Wessel Dammers werd over gekopt. Cambuur ontsnapte even later toen Overgoor een ‘gele’ overtreding moest maken na slecht uitverdedigen van Harm Zeinstra. De Cambuur-goalie maakte na de rust alles goed door met een fraaie parade een schuiver van Ziyech naast te tikken.
Cambuur was het meest in balbezit, Twente, dat slechts één plekje hoger staat, was door de bank genomen gevaarlijker. Toch kwamen er echte Cambuur-momenten. Rosheuvel kopte een voorzet van Vytas net naast, Barto schoot een keer rakelings over en tegen het einde ging een schuiver van Ogbeche via een uitgestoken Twente-been net naast. Rosheuvel had ook nog een kans in de slotfase.

FC Twente-trainer René Hake beklaagde zich na afloop over de arbitrage. Hij claimde een penalty en vond het zeer merkwaardig dat Twente voor buitenspel werd teruggefloten nadat de bal nota bene van een  Cambuur-speler kwam. Hij hield er, zoals hijzelf zei,  ‘een klote gevoel aan over’.
Henk de Jong prees zijn mannen, die als kerels de strijd waren aangegaan. ‘ Ze hebben alles gegeven wat ze in zich hadden’. Hij vond de 0-0 een terechte afspiegeling van het duel. ‘ Een heerlijk gevoel dat niet een keer met 0-3 of 0-4 de rust ingaat en dat je normaal kunt wisselen. Maar vooral: het publiek  heeft ons er door gesleept. Dat is uniek in voetballand.’

SC Cambuur – FC Twente 0-0. Scheidsrechter: Kamphuis. Gele kaarten:  Overgoor en Ogbeche (SC Cambuur), Anderson en Gutiérrez (FC Twente).

Opstelling SC Cambuur: Zeinstra, Anderson, Dammers, Peersman, Andriuskevicius,  Overgoor, Barto, Byrne (61 Monteiro), Rosheuvel, Berisha (46. Ogbeche), Narsingh (82. Houtkoop)

Opstelling FC Twente: Drommel, Uvini, Schilder, Gutiérrez, Ede (90 + Hölscher), Ziyech, Ter Avest, Mokotjo,, Bijen, Cabral (85.Da Cruz), Olaitan.

 

Man of the match Wessel Dammers ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor HJ Berg Vastgoed, Leeuwarden

Balsponsor Trip Advocaten&Notarissen, Leeuwarden

Wisselsponsor De Haan Advocaten&Notarissen, Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd zaterdag 17 oktober 18.30 uur tegen AZ
Foto: www.dijksfotografie.nl