058-2963300
SC Cambuur met pijn en moeite langs Go Ahead Eagles

SC Cambuur met pijn en moeite langs Go Ahead Eagles

2 februari 2018, 22:54

Wat na de eerste helft een makkie leek te worden, moest in het tweede bedrijf voor de helsdeuren worden weggehaald. En dat gebeurde ook. René Hake zag zijn debuut bij Sportclub Cambuur beloond met een zwaar bevochten 2-1 overwinning. Tsjonge, jonge, jonge, wat was het hectisch, spannend en enerverend. Cambuur claimde wel drie keer een penalty, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof spreidde al drie keer zijn armen wijd ten teken dat er niks aan de hand was. Go Ahead Eagles vond dat ook zij minimaal een keer de bal de stip hadden mogen leggen, ook acties zonder resultaat.

Het geeft de sfeer weer van een opwindend avondje Cambuur. We hebben meer van die wedstrijden tegen de volksclub uit Deventer gekend. Altijd gebeurde er wat, zelden bleef het rustig. Dat is ook nergens voor nodig. Cambuur plukte wel de wrange vruchten van een volle agenda. Kallon en Houtkoop moesten geblesseerd naar de kant, twee sterkhouders, die de laatste tijd zo lekker op dreef waren.

De Man of the Match was Martijn Barto. Hij scoorde voor de rust twee keer. Dat was in een fase dat Cambuur absoluut de meerdere was en de Eagles eigenlijk maar een povere indruk maakten. Akkoord er vielen een paar knappe kansen aan Deventer zijde, maar daar stond een veelvoud van mogelijkheden voor Cambuur tegenover. Eigenlijk had het 5-2 moeten staan, daar was de trainer van de Eagles het mee eens. Een swingend Cambuur dat binnen de twintig minuten met 2-0 voor kwam te staan ging welgemoed de kleedkamer in.

Van Staa ‘zette’ zijn team voor de tweede helft even anders neer en mede door de opkomende vermoeidheid bij Cambuur – want het was natuurlijk wel een zwaar programma de afgelopen weken – draaide het spelbeeld een kwart slag. “We zijn behoorlijk teruggekomen”, zei Van Staa bescheiden. “Er was na de rust minder vertrouwen en er werd minder initiatief genomen”, vond René Hake. Edoch, zijn ploeg trok de wedstrijd over de streep en bezorgde hem een mooi begin aan het Cambuurplein. Cambuur blijft ondanks de drie punten elfde, maar heeft de aansluiting bij de play-off-kandidaten te pakken. Volgende week komt MVV op bezoek in het Cambuur Stadion.

SC Cambuur: Cummins, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Houtkoop (68. El Baad), Schils, Kip, Rosheuvel, Kallon (59. Van Kippersluis), Barto, Mathieu (81. Daniels)

Go Ahead Eagles: Stevens, Schenk, Beltrame, Suk, Overgoor (45. Andrade), Opdam (56. Hettinga), Zarbaf (85. Werkhoven), Buwalda, Dekker, Hendriks, Nemane

Scheidsrechter: M. (Martin) van den Kerkhof

Scoreverloop: 9. 1-0 Barto; 18. 2-0 Barto; 2-1 Andrade

Gele kaarten: Schilder (Cambuur), Dekker (Go Ahead Eagles)

Man of the Match: Martijn Barto kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Supporters: 7.954

Wedstrijdsponsor: Auto Joure XL

Balsponsor: Kijlstra Personenvervoer, Drachten

Aanvoerdersbandsponsor: Klugkist & De Vries Schilders, Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 9 februari, 20.00 uur, tegen MVV

Foto: www.dijksfotografie.nl