058-2963300

SC Cambuur rekent in 8 minuten af met FC Den Bosch

24 september 2014, 22:05

In de tweede ronde van de KNVB-Beker moest SC Cambuur het vanavond in een uitwedstrijd opnemen tegen de nummer zeven van de Jupiler League; FC Den Bosch. Op voorhand zeker geen uitgemaakte zaak, want een avond eerder verslikten al een aantal Eredivisieploegen zich in tegenstanders uit de Jupiler League, en de vorige bekerontmoetingen met Den Bosch (2-1 in het seizoen ’73/’73 en 1-0 in het kampioensjaar ’12/’13) mogen ook als waarschuwing worden opgevat.

De mannen van Henk de Jong waren dus gewaarschuwd, en getuige het ietwat voorzichtige begin was deze boodschap goed aangekomen. Al was de eerste kans na zes minuten wel voor SC Cambuur, toen Steblecki na een keurige actie het doelman Appels voor het eerst moeilijk maakte.

Daarna was het SC Cambuur dat veelvuldig de bal in het bezit had en de baas was op het veld, maar dat moeite had om gaten te vinden in de compacte defensieve opstelling van de Boschenaren. Het dichtst bij een treffer voor de thee waren Van de Streek en tweemaal De Ridder, maar tot één of meerdere treffers leidde dit niet.

SC Cambuur begon ongewijzigd aan de tweede helft, al had het wel duidelijk afgesproken om het tempo op te schroeven en de druk op het Bossche doel te vergroten. In de 60ste minuut kwam de beloning, toen Mart Dijkstra van 20 meter verwoestend uithaalde.

Nog geen vijf minuten later verdubbelde debutant Sebastian Steblecki op aangeven van Furdjel Narsingh de score en was de wedstrijd gespeeld. Helemaal toen Dijkstra in de 68ste minuut na een splijtende pass van De Ridder alleen op doelman Appels mocht afstormen en kalm de 0-3 liet aantekenen.

In het restant speelde SC Cambuur de wedstrijd professioneel uit, tot onvrede van FC Den Bosch. In de persoon van Erik Quekel kwam dit nog best tot uiting, want hij moest na een slaande beweging het veld met rood verlaten.

Het slotakkoord was voor Martijn Barto, die na een goede actie en dito voorzet van Furdjel Narsingh niet kon missen: 0-4. Zo bekert SC Cambuur na een redelijke eerste, en een goede tweede helft overtuigend verder. De loting voor de derde ronde van de KNVB-Beker is morgenavond na het duel tussen PSV en FC Utrecht.

De volgende afspraak is aanstaande zondag; dat gaat SC Cambuur voor het eerst sinds het kampioensduel weer op bezoek bij Excelsior. De aftrap van deze wedstrijd is om 12.30 uur.

Opstelling SC Cambuur: Zeinstra, Pereira, Reijnen (a) (79′ Mac-Intosch), Bijker, Slijngard, Van de Streek, Dijkstra, Stebleki, Meleg (62′ Narsingh), Barto en De Ridder (73′ Schet).

Opstelling FC Den Bosch: Appels, Rutten, Penna, Hofstede, Tahapary, Van den Broek (73′ Belterman), Maguire, Lurling (a) (82′ Mols), Quekel, Ceria, Thomassen (62′ Kabran)

Doelpunten: 60′ Dijkstra, 65′ Steblecki, 68′ Dijkstra en 89′ Barto

Gele kaarten: Hofstede
Rode kaarten: Quekel

Toeschouwers: 2.037

Foto: www.dijksfotografie.com