058-2963300

SC Cambuur ruim langs hoofdklasser FVC

12 juli 2014, 22:48

Op de avond dat het Nederlands Elftal in Brazilië moet strijden om de derde plek op het WK, werkte SC Cambuur alweer de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2014/2015 af. Voor het eerst in de oefencampagne op Leeuwarder grondgebied, werd zondag-hoofdklasser FVC met 0-8 aan de kant gezet.

De openingsfase tussen de twee hoogst spelende Leeuwarder teams was allerminst saai. Waar FVC de lat van keeper Zeinstra wist te raken, was het niet veel later aan de andere kant door een droge poeier van testspeler Gianluca Nijholt wel raak; 0-1.

Daarna was het de beurt aan Bartholomew Ogbeche om zijn klasse te tonen. Met drie doelpunten op rij (op knap aangeven van twee keer Droste en één keer Narsingh) liet hij na een kleine 40 minuten de 0-4 aantekenen.

Ook Bob Schepers liet zich niet onbetuigd; met twee doelpunten binnen vijf minuten zette hij de 0-6 ruststand op het scorebord van het prachtige Wiarda Complex.

Na rust ging SC Cambuur verder waar het gebleven was en vonden achtereenvolgens Erik Bakker en Oebele Schokker het net. Een score van dubbele cijfers hing in de lucht, ware het niet dat de doelpuntenproductie, ondanks een aantal prima kansen, stokte. Na negentig minuten voetbal tussen FVC en SC Cambuur bleef het dan ook bij ‘slechts’ 0-8.

De volgende afspraak voor de mannen van Henk de Jong is aanstaande woensdag. Dan is in Kollum de plaatselijke VV de tegenstander. De aftrap van dit oefenduel is om 19.00 uur en kaarten voor dit oefenduel zijn zowel bij de kassa als bij de administratie van het Cambuur Stadion te koop.

Graag tot dan!

Startopstelling SC Cambuur: Zeinstra, Droste, Dijkstra, Reijnen, Bijker, Bakker, El Makrini, Nijholt, Narsingh, Ogbeche, Schepers.