058-2963300
SC Cambuur na rust gemakkelijk langs Telstar

10 juli 2016, 10:34

Franeker | SC Cambuur heeft zaterdag ook zijn derde oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. In Franeker werd SC Telstar uit IJmuiden-Velsen met 4-1 verslagen. Dat ging niet zonder slag of stoot, zeker voor rust toen Telstar al na twee minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Serrarens. Telstar loerde op de foutjes in de opbouw en zorgde door een snelle omschakeling vaker voor gevaar, maar kwam niet tot scoren. In de 39e minuut zette Hoefdraad op aangeven van Bakker de 1-1 ruststand op het bord.

Na de rust wisselden beide ploegen volop, al leverde Cambuur daarmee weinig tot geen kwaliteit in. Na een uur spelen nam Cambuur verdiend de leiding door een benutte strafschop van Masek. Barto werd even daarvoor vastgehouden en verdiende de strafschop. Na 73 minuten was het Van de Streek die, ondanks dat er aan zijn shirt gehangen werd, sterk op de been bleef en de 3-1 hard en laag binnenschoot. Het slotakkoord was voor Barto, die een voorzet van El Baad tegen de touwen werkte. Een prima oefenwedstrijd met hier en daar verbeter-, maar zeker ook aanknopingspunten. Dinsdag is de volgende wedstrijd tegen Regioteam Kootstertille.

Opstelling SC Cambuur. Eerste helft: Zeinstra, Van Deelen, Steenvoorden, N’Toko, Blackson, Bakker, Monteiro, Van Warven, Hoefdraad, Van Putten, Gyasi.
Tweede helft: Nienhuis, Van Deelen (60. Claver, 65. Blackson), Bosz, El Baad, Peersman, Vissie, Masek, Van de Streek, Houtkoop, Barto, Constancia.

SC Cambuur – SC Telstar 4-1 (1-1). 2. Serrarens 0-1, 38. Hoefdraad 1-1, 61. Masek 2-1 (pen.), 73. Van de Streek 3-1, 85. Barto 4-1.