058-2963300
SC Cambuur scoort er lustig op los en klimt naar derde plek

SC Cambuur scoort er lustig op los en klimt naar derde plek

13 september 2019, 23:05

“We willen het stadion vol spelen en het ouderwets laten spoken.” Het zijn woorden van Henk de Jong die hij sprak bij de presentatie in het WTC eind maart van dit kalenderjaar. Als de voetbalavond van deze vrijdag de 13e de graadmeter wordt, dan gaat de oefenmeester ruimschoots slagen in deze opzet. Het was namelijk andermaal smullen geblazen in het Cambuur Stadion, waar een frank en vrij SC Cambuur de gasten uit Helmond met 5-1 omver blies.

Gek genoeg leek het daar in de openingsfase helemaal niet op. Helmond Sport, dat vorige week nog knap van FC Eindhoven wist te winnen, gaf de geel-blauwen goed partij en wist zelfs een aantal keer voor gevaar te zorgen. Mocht dit al een offensief worden genoemd, dan duurde het niet langer dan 10 minuten, want daarna was het alleen nog maar SC Cambuur dat de klok sloeg. Natuurlijk, het werd in het zadel geholpen door het scoreverloop, maar dan nog was het van een hoog niveau wat de geelhemden lieten zien.

De openingstreffer kwam op naam van, wie anders, Robert Mühren. De lange spits werd de diepte in gestuurd en bleef ijskoud oog in oog met Van Gassel: 1-0. Het was de inleiding van een haast gedroomde eerste helft, want SC Cambuur zou al snel uitlopen naar 3-0 en de ene treffer was nog mooier dan de ander.

De 2-0 kwam op naam van Jacobs, maar was voor minstens zo’n groot deel op het conto van Kallon. De linksbuiten passeerde meerdere Helmonders en bekroonde zijn fraaie solo met een puike assist op Jacobs, die alweer zijn vierde treffer van het seizoen liet aantekenen.

Het mooiste doelpunt van de avond moest dan nog komen en dat was er één van zeldzame schoonheid. Ragnar Oratmangoen, die voor het eerst in de basis mocht beginnen, liet even zien dat hij op voetbal zit en nog hele mooie dingen gaat laten zien in het geel-blauw. Op de rand zestien overzag hij de situatie en overwon met een heerlijk stiftje, die nog voor de lijn het veld raakte.

Na de rust gingen de jongens van het Cambuurplein door waar ze waren gebleven en werd het al snel 4-0. Het opnieuw een treffer om de vingers bij af te likken en dit keer kwam de naam van Robin Maulun op het scorebord. De Franse middenvelder werd aangespeeld op de rand van de zestien en met een heuse ‘Zidane’ verschafte hij zichzelf de tijd en ruimte om verwoestend uit te halen.

In de 69e minuut redde Helmond Sport de eer met een rake kopbal van Dzepar, maar dat mocht de pret niet drukken. Helemaal niet toen Akoy onderuit werd gehaald in de zestien en Ladan mocht aanleggen voor zijn eerste treffer in het geel-blauw. Dat deed hij feilloos en daarmee zorgde hij voor een passend slotakkoord op een onbezorgde voetbalavond in het Cambuur Stadion.

Dankzij deze driepunter is SC Cambuur gestegen naar een voorlopig 3e plek op de ranglijst en is de marge met koploper De Graafschap slecht 1 punt. Op maandag 23 september kan deze marge worden verkleind, wanneer op het vernieuwde PSV Campus De Herdgang Jong PSV de tegenstander is.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch (85’ Van der Kaap), Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Jacobs (60’ Akoy), Maulun; Oratmangoen, Mühren (73’ Ladan) en Kallon

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, Klomp, De Regt (C) (71’ Zwanen), Poelmans (35’ Snepvangers); Swinnen, Koolhof, Stans (57’ Dzepar); Vereijken, Werkhoven en Brusselers

Scheidsrechter: Christiaan Bax

Gele kaarten: Brusselers (Helmond Sport)

Supporters aanwezig: 7.432

Scoreverloop:
19’ Mühren
29’ Jacobs
32’ Oratmangoen
48’ Maulun
69’ Dzepar
90’ Ladan (penalty)

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match: Issa Kallon

Wedstrijdsponsor: Kunststofvloeren Friesland
Balsponsor:
VDK Installatiegroep

Foto: www.cambuurimages.nl