058-2963300
SC Cambuur sluit 2018 af met verdiende zege in Maastricht

SC Cambuur sluit 2018 af met verdiende zege in Maastricht

23 december 2018, 17:16

Voor SC Cambuur stond vanmiddag de allerlaatste afspraak van het kalenderjaar 2018 op de agenda. Voor de tweede keer in één week werd er afgereisd naar Limburg, waar het dit keer de degens zou kruisen met MVV Maastricht. Op voorhand een belangrijk, zo niet cruciaal duel, want de Maastrichtenaren zijn een directe concurrent in de strijd om de Play-Offs.

Het werd dan ook een levendig duel vanaf het eerste fluitsignaal. Nadat MVV al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk werd met een kopbal op de lat (uit een makkelijk gegeven vrije trap), nam SC Cambuur het initiatief over. En dat niet alleen, het creëerde ook kans op kans.

Het was eigenlijk een wonder dat er niet gescoord werd voor de thee. Issa Kallon kwam tot tweemaal toe in een oog in oog situatie met doelman Koopmans, maar was hij was onzorgvuldig in de afronding. De grootste kans moest dan nog komen en die was voor spits Karim Rossi. Na een fraaie actie over links van Kallon had de Zwitser de bal voor het intikken, maar hij raakte de onderkant van de lat.

Gelukkig voor iedereen met een geel-blauw hart, kwamen de treffers na rust wel. Al had SC Cambuur daar wat hulp bij nodig van scheidsrechter Siemen Mulder. Hij oordeelde streng, nadat Kallon werd vastgehouden in de zestien: strafschop en rood. Zo mocht Robin Maulun aanleggen en moest Xavier Mbuyamba het veld verlaten.

De Fransman faalde niet vanaf elf meter en schoot SC Cambuur naar een meer dan verdiende voorsprong. Die werd nog geen vijf minuten later zelfs verdubbeld, toen Matthew Steenvoorden met een afgemeten voorzet Tyrone Conraad alleen voor de keeper zette. Conraad bleef ijzig kalm en schoot de bal prima in de verre hoek: 0-2.

Zo leek SC Cambuur prinsheerlijk op weg naar een makkelijke zege, maar niets was minder waar. In de 78e minuut bracht Joeri Schroijen MVV namelijk terug in de wedstrijd en werd het in ieder geval qua score nog spannend. In de praktijk viel dit echter reuze mee, want SC Cambuur werd wakker en kwam niet meer in noemenswaardige problemen. Het had zelfs op 1-3 moeten komen nadat Kevin van Kippersluis dankzij Issa Kallon de bal voor het intikken had. Hij kwam echter net niet uit met zijn passen en dus bleef het scorebord na negentig minuten staan op 1-2.

Zo gaat SC Cambuur niet alleen met een goed gevoel de winterstop in, ook heeft het liefst negen punten meer dan afgelopen jaar. Na de onderbreking mogen René Hake en zijn mannen overigens meteen aan de bak, want op zondag 13 januari komt Sparta Rotterdam naar Leeuwarden.

Opstelling MVV Maastricht: Koopmans; Mbuyamba, Mares, Lavelée, Gunst; Ippel (C), Kostons, Deom, Golpek, Van den Hurk en Schroijen

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder (C), Sambissa; Schindler (’75 Schils), Van den Beemt (’86 Boerlage), Maulun; Kallon, Rossi (’73 Van Kippersluis) en Conraad

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Scoreverloop:
47’ Maulun (pen)
51’ Conraad
78’ Schroijen

Gele kaarten: Steenvoorden, Kallon, Schindler, Deom (MVV) en Maulun

Rode kaart: Mbuyamba (46′)

Foto: www.dijksfotografie.nl