058-2963300

SC Cambuur sluit ‘dagje ONS’ winnend af

24 maart 2016, 9:21

Een combi-elftal van SC Cambuur heeft woensdagavond met 3-4 ternauwernood gewonnen van topklasser ONS in Sneek. De avondwedstrijd was het slot van een ‘Cambuur-dagje’ op het Zuidersportpark in de Waterpoortstad. ’s Middags waren er al clinics gegeven en was er ruim aandacht besteed aan het goede doel van de dag: geld inzamelen voor het Kika-fonds tegen kinderkanker. Aangezien een ONS-speler op zeventienjarige leeftijd aan deze ziekte is overleden is de inzet van de Sneeker club voor dit doel altijd erg groot. SC Cambuur speelt wat dat betreft ook niet zwak bij.

De beide teams – de thuisclub wisselde vrij vaak – maakten er een onderhoudend avondje van. Er werd energiek gespeeld, veel kansen gecreëerd, waarvan er slechts zeven werden benut. Dat de score niet hoger uitviel was met name na de rust te danken aan het goed ingrijpen van ONS-doelman Eelke Kooistra, dan wel aan het wat slordig omspringen met de geboden mogelijkheden door de Cambuur-spitsen.

ONS opende het bal. Harm Zeinstra moest al snel vol aan de bak. Op het moment dat Cambuur tegengas gaf werd het 1-0 door een goal van Harvey de Boer. Rai Vloet zorgde kort daarop voor de 1-1 door een vloeiende aanval keurig af te ronden. Jacob Noordmans – ooit in de jeugd van SC Cambuur – zette de thuisclub opnieuw op voorsprong door attent op een rebound te reageren. Met een intikkertje bracht Kevin van Veen de ploegen op gelijke hoogte. Cambuur groeide nu uit tot de betere ploeg. Met een mooie individuele actie van Jergé Hoefdraad en een treffer van Mikhail Rosheuvel nam Cambuur afstand. Die werd verkleind door oud-Cambuurspeler Ale de Boer: eindstand 3-4. Bij de Leeuwarders debuteerde de beloftenspeler Rodney Cabral, hij komt van Feyenoord.

SC Cambuur: Zeinstra, Anderson, Dammers, Hiariej, Blackson (73. Cabral), Boutzamar (73. Klos), Vloet, Hoefdraad, Houtkoop, Van Veen, Rosheuvel.

Foto: Cambuur.nl