058-2963300
SC Cambuur sluit spektakelstuk tegen angstgegner Jong Ajax winnend af

SC Cambuur sluit spektakelstuk tegen angstgegner Jong Ajax winnend af

25 augustus 2023, 23:08

Jong Ajax mag je onderhand een echte angstgegner noemen voor SC Cambuur want de cijfers van de onderlinge ontmoetingen zijn bepaald niet rooskleurig. Op het rapport van geel-blauw staan zes verliespartijen tegen de Jonge Amsterdammers in niet meer dan negen ontmoetingen. Voor vandaag werd er ook slechts twee keer gewonnen, maar daar zou vanavond in een bijzonder spectaculair duel verandering in komen. Liefst zes doelpunten vielen er te noteren, waarvan vier voor SC Cambuur; 4-2 dus.

Met oude bekende Yuri Rose op de bank bij Jong Ajax en met Gabi Caschili voor het eerst in de basis bij SC Cambuur werd de belofte van een Avondje Cambuur in ieder geval met verve waargemaakt: je komt met een verhaal thuis en het is in ieder geval niet saai.

Het begon vrijwel direct met een wervelende Leeuwarder storm in de eerste vijf minuten van de wedstrijd, die ondanks legio kansen helaas geen treffer opleverde. Aan de overkant was het wel direct raak en aanvoerder Misehouy zette zijn naam op het scorebord met een goedgeplaatst schot vanaf de rand van de zestien.

Op een antwoord hoefden de 9.600 aanwezige supporters (een ongekend aantal in de KKD, maar al helemaal tegen een Jong-team) niet lang te wachten. Het was Silvester van der Water die naar binnen kapte en besloot het maar eens te proberen. En hoe. Met een heerlijke pegel schoot hij de bal met links in de verre kruising, doelman De Graaff kansloos achterlatend.

Dat het daar niet bij zou blijven vanavond was al snel duidelijk, want het was een heerlijk open wedstrijd waarbij beide ploegen voetbalden om te scoren en om te winnen. Dat is weleens anders in de Keuken Kampioen Divisie en de voetballiefhebber kon zijn vingers wat dat betreft aflikken.

De volgende treffer volgde al snel en was met enige hulp van de Amsterdamse defensie, maar het was net zo goed prima druk zetten van geel-blauw, waarbij Michael Breij de bal veroverde, de keeper omspeelde en nog knap binnen wist te tikken.

Ook de 2-1 zou niet lang op het scorebord blijven staan en zo’n tien minuten later viel de bal -na wederom een fout in de Amsterdamse opbouw- voor de voeten van Remco Balk en die aarzelde geen seconde. Met een even hard als geplaatst schot in de lange hoek was het 3-1 en kon het ’t Woanskip wederom klinken aan het Cambuurplein.

Wie zou denken dat er met die stand even een rustige fase aan zou breken zou bedrogen uitkomen, want nog geen vijf minuten later lag de bal weer in het mandje. Helaas voor SC Cambuur was het niet de definitieve beslissing, maar de aansluitingstreffer. Na een heerlijke pass van de excellerende Fitz-Jim kwam Ajax manmachtig het Leeuwarder strafschop gebied binnen en na onfortuinlijk wegwerken was het Chahid die met een lage schuiver tekende voor de 3-2.

Dat had zomaar nog meer kunnen worden voor rust, maar met name Alex Bangura was onfortuinlijk toen hij zijn harde shot gekeerd zag worden op de lijn.

Na de theepauze was er iets meer controle bij de thuisploeg, stond de restverdediging iets beter en werd er door de bezoekers daardoor een stuk minder gecreëerd. SC Cambuur bleef daarentegen wel gevaarlijk en toen Remco Balk gevloerd werd in het strafschopgebied wees scheidsrechter Pérez direct naar de stip. Of het echt een overtreding was doet er dan niet meer toe, want een VAR is niet aanwezig in de Keuken Kampioen Divisie. Na de tweeklapper van vorige week is het dan Milan Smit die de bal opeist en dat bleek ook nu weer terecht. De jonge spits faalde niet vanaf de stip en schoot de 4-2 binnen.

Een klein wonder was het dan er niet nog meer treffers vielen in het restant van de wedstrijd, want Van Kaam raakte de lat, invallers Kooistra en Van der Werff, die tevens debuteerde- kregen prima kansen en de overtalsituaties in het laatste kwart van het veld waren niet op één hand te tellen.

Het is huiswerk voor volgende week, want feit is dat SC Cambuur opnieuw wint en met zeven punten uit drie wedstrijden een prima start kent van de competitie.

Volgende week gaan we voor de laatste keer naar De Braak, want ook bij Helmond Sport zijn ze bezig met een nieuw stadion. Ook dan is de aftrap op vrijdagavond om 20.00 uur.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Caschili (62’ Van der Meer), Tol, Smand, Bangura; Van Kaam (C), De Jong, Breij (69’ El Hilali); Van der Water (69’ Kooistra), Smit (69’ Uldrikis) en Balk (85’ Van der Werff)

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Jermoumi (79’ Sarfo), Brandes, Gooijer, Chahid (79’ Janse); Fitz-Jim, Banel, Misehouy (C); Kalokoh, Agougil (61’ Alders) en Vink (23’ Chourak)

Scheidsrechter: Martin Pérez

Aanwezige supporters: 9.600 (thuisvakken uitverkocht)

Scoreverloop:
8’ 0-1, Misehouy
10’ 1-1, Van der Water
17’ 2-1, Breij
26’ 3-1, Balk
31’ 3-2, Chahid
58’ 4-2, Smit (penalty)

Gele kaarten: Caschili (SC Cambuur) en Gooijer (Jong Ajax)

Wedstrijdsponsor: THEBAGSTORE.nl
Balsponsor: Amstel Bier
Aanvoerdersbandsponsor: Grand Café JAN!

Foto: www.dijksmedia.nl