058-2963300
SC Cambuur sluit trainingskamp af met nederlaag in Zwolle

SC Cambuur sluit trainingskamp af met nederlaag in Zwolle

22 juli 2022, 21:47

Na een zware, maar waardevolle week op bivak in Epe was SC Cambuur vanavond te gast in het MAC3Park Stadion van één van de onverwachte degradanten van het afgelopen seizoen: PEC Zwolle. Vooraf was gezien de spelopvatting en aanvallende intenties van beide teams in ieder geval één ding duidelijk: saai zou het niet worden. En dat werd het ook niet, al had dat voor het doel van Robbin Ruiter best gemogen. De Leeuwarder doelman moest namelijk drie keer vissen en aangezien zijn collega aan de overzijde dat slechts één keer hoefde te doen was de eindstand 3-1.

Met de absentie van Calvin Mac-Intosch was het met name centraal achterin puzzelen voor De Jong en zijn staf. Gekozen werd voor Mees Hoedemakers als vervanger in het hart van de defensie, waarbij Mitchel Paulissen de adjudant was op de zes positie.

Voor de rest zagen we dezelfde opstelling als een week eerder tegen Telstar, met als uitzondering de man onder de lat. Hier stond Robbin Ruiter in plaats van Joao Virginia en die had met name in het eerste half uur genoeg te doen. Al was de eerste de beste kans voor SC Cambuur en dat meteen een grote voor Uldrikis. De Letse aanvoerder stuitte echter op de machtige vuisten van Jasper Schendelaar.

Daarna was het PEC Zwolle dat de klok sloeg en tot twee keer toe tot scoren kwam. Eerst kopte Görlich raak uit een afgeslagen corner en niet veel later kreeg Taha de vrije doortocht en was het met enig fortuin opnieuw kassa.

Werk aan de winkel voor SC Cambuur, dat moeite had met het 5-3-2 systeem van Zwolle en veelal 1-op-1 stond over het hele veld. Kansen waren er overigens nog wel voor de geel-blauwen, maar de kopbal van Uldrikis werd van de lijn gehaald en even later werd diezelfde Uldrikis onreglementair gestopt nadat hij tot twee keer toe een duel won en zichzelf daarmee een vrije doortocht verschafte.

Na de theepauze lag het tempo mede door de vele wissels een versnelling lager, al had SC Cambuur wel een stuk meer grip op de wedstrijd en was het ook met enige regelmaat gevaarlijk. Tot echt grote kansen leidde in eerste instantie nog niet en dat vooral te maken met een gebruik aan fortuin en scherpte in de laatste fase.

Het was zo’n avond waarop het allemaal net niet leek te lukken en als dan ook nog Lennart Thy vijf minuten voor tijd, na wat leek op een overtreding van Van der Meer, raak schiet is het pleit beslecht. Tom Boere redde de eer nog wel voor SC Cambuur met een rake kopbal uit een corner, maar onderaan de streep was het een leerzame avond voor de geel-blauwen op weg naar de start van het nieuwe Eredivisieseizoen.

Morgen is het na drie jaar weer tijd voor de Open Dag in het Cambuur Stadion en precies een week later staat de laatste afspraak van de voorbereiding in de agenda. Dan is SC Cambuur te gast in het Mademakers Stadion en nemen de mannen van Henk de Jong het op tegen Eredivisionist RKC Waalwijk.

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen (C), Van Hintum, Van den Belt, Kastaneer, Mrkonjic (34′ Reijnders), Vellios, Tutuarima, Taha, Görlich en Beelen

Opstelling SC Cambuur: Ruiter; Schmidt (81′ Hendriks); Tol (69′ Van der Meer), Hoedemakers, Bangura; Paulissen, Jacobs (76′ Sylla), Maulun (46′ Smand); Balk (46′ Breij), Uldrikis (C) (76′ Boere) en Smit (54′ Sambissa)

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Scoreverloop:
15′ 1-0, Görlich
17′ 2-0, Taha
85′ 3-0, Thy
86′ 3-1, Boere

Foto: www.dijksmedia.nl