058-2963300
SC Cambuur sluit voorbereiding af met knappe zege op Jong Ajax

SC Cambuur sluit voorbereiding af met knappe zege op Jong Ajax

11 augustus 2018, 17:02

Resultaten in de voorbereiding zijn nooit zaligmakend, maar toch is het altijd lekker als je een kleine week voor de competitie weet te winnen. En dat is precies wat SC Cambuur vanmiddag deed op bezoek bij Jong Ajax. In een vermakelijk duel werd het door doelpunten van Maulun en Mbende 1-2 voor de Leeuwarders.

Zoals elk jaar was het ook dit keer de intentie om de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen een aansprekende tegenstander te spelen in het Cambuur Stadion. Helaas kwam dit er vanwege meerdere redenen niet van en dus werd de reis ingezet naar de hoofdstad om daar achter gesloten deuren te oefenen tegen Jong Ajax. Alhoewel jong, spelers als Benjamin van Leer en Siem de Jong vallen niet echt meer onder dit predicaat.

Een versterkt Jong Ajax dus, tegenover een gehavend SC Cambuur. Centraal achterin namen Mbende en Van Koesveld de posities in van Steenvoorden en Schilder (beide zijn het 1e duel van de competitie geschorst) en voorin door blessures geen Rossi en Robertha, maar Conraad en Van Kippersluis. Was daar veel van te merken op het veld? Nauwelijks, want SC Cambuur gaf de Ajacieden uitstekend partij.

Ajax had dan weliswaar meer balbezit, tot grote kansen leidde dit niet en aan de andere wist SC Cambuur met enige regelmaat gevaarlijk te worden. De openingstreffer van Maulun, die voortkwam uit prachtig combinatiespel over meerdere schijven, was dan ook niet eens onterecht te noemen.

Ook na de theepauze was er genoeg vanuit geel-blauw perspectief om vrolijk van te worden. Enkele mooie aanvallen en combinaties, nieuwelingen die hun klasse laten zien en ook kansen. Met name Van Kippersluis en Mathieu waren dicht bij een treffer. Die tweede Cambuur-treffer kwam er even later alsnog toen Mbende een afgemeten vrije trap van Ciganiks vrij kon inkoppen. Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Jensen, die wederom sterk keepende Mous wist te verschalken.

Al met al mag je concluderen dat SC Cambuur een prima voorbereiding achter de rug heeft. Met vijf overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag en een doelsaldo van +24 geldt dat zeker voor het resultaat. Maar misschien nog wel hoopgevender is de stijgende lijn die de ploeg van trainer René Hake laat zien. Zoals gezegd zijn er in het voetbal geen garanties, maar SC Cambuur lijkt klaar voor de Keuken Kampioen Divisie.

Scoreverloop:
30’ 0-1, Maulun
72’ 0-2, Mbende
87’ 1-2, Jensen

Opstelling Jong Ajax: Van Leer, Schuurs, Botman, Gravenberch, Bakker, Ekkelenkamp, S. De Jong, Bijleveld (c), Johnsen, Kühn en Lang

Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Van Koesveld, Sambissa; Ciganiks, Schindler (c), Schils, Maulun; Conraad en Van Kippersluis

Foto: www.dijksfotografie.nl