058-2963300
SC Cambuur sluit voorbereiding af met onderlinge oefenpartij

SC Cambuur sluit voorbereiding af met onderlinge oefenpartij

30 december 2022, 15:50

Nog negen dagen. Dan begint SC Cambuur aan de hervatting van de competitie en wordt Operatie Handhaving afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Om dan optimaal aan de aftrap te verschijnen werd al flink getraind en geoefend in de afgelopen weken en vanmiddag werd die periode afgesloten met een onderlinge oefenwedstrijd. Zodoende kon nagenoeg iedereen de volle negentig minuten spelen en daarmee de gewenste conditionele prikkel krijgen.

Hoofdtrainer Sjors Ultee koos in zijn voorlopige basiself voor de gekende namen in de achterhoede, maar voerde op het middenveld en in de aanval wel enkele wijzigingen door. Zo mochten onder meer Van Kaam en Breij aan de aftrap verschijnen in het geel-blauw. Bij ‘Team 2’ maakte Doke Schmidt zijn rentree na blessureleed en in het laatste half uur kwam ook Robin Maulun na een lange absentie weer in actie.

In een koud Cambuur Stadion zagen de aanwezige supporters een vermakelijke wedstrijd, waarbij ‘Team 1’ een duidelijk overwicht had en dat ook wist om te zetten in kansen. Vanaf de linkerkant ontstonden die een aantal keer via Bangura en ook Van der Water zorgde vanaf de andere kant voor veel gevaar.

Het was uit een corner van diezelfde Van der Water waaruit de enige treffer van voor de theepauze zou ontstaan. Hij slingerde de bal scherp voor op het hoofd van Leon Bergsma en die liet Robbin Ruiter volstrekt kansloos en tekende daarmee voor de 1-0 voorsprong.

Van Kaam had die score zo’n tien minuten later kunnen, en misschien wel moeten, verdubbelen. Hij kwam vrij door op Ruiter, die ver uit zijn doel stond, maar schoot de bal in het zijnet. Zo stond er bij de theepauze een 1-0 stand op het scorebord en mochten na rust ook Sambissa, Timan en Mercera hun kunsten vertonen.

Of dat de oorzaak was of niet, feit is het dat nu rust een meer gelijk opgaande wedstrijd was en de kansen iets schaarser waren. Toch werd het 2-0 en het was opnieuw uit een corner van Van der Water. Dit keer kopte Tom Boere prima raak en zo tekende de spits voor het tweede duel op rij voor een treffer.

Het zou niet het laatste doelpunt van het onderlinge oefenduel zijn, want het slotakkoord was voor de Letse spits in het groene shirt. Na een kluts situatie uit een corner kon Roberts Uldrikis hard en simpel binnenschieten en zo werd het vanmiddag 2-1 in wat vooral een conditioneel gezien zeer nuttige sessie was.

Volgende week zondag is de eerste afspraak van het nieuwe kalenderjaar en ontvangen we directe concurrent FC Volendam aan het Cambuurplein. De aftrap van dit duel is om 14.30 uur en de laatste kaarten zijn hier verkrijgbaar: www.cambuurkaarten.nl.

Opstelling SC Cambuur Team 1: Virginia; Van Wermeskerken (46’ Mercera), Tol, Bergsma, Bangura; Hoedemakers, Jacobs, Van Kaam; Van der Water, Boere (82’ Van der Kaap) en Breij

Opstelling SC Cambuur Team 2: Ruiter; Schmidt (60’ Ter Heide), Smand, Mac-Intosch, Sylla; Paulissen, Pichel (46’ Timan), Uldrikis; Mambimbi (46’ Sambissa), Smit en Balk (60’ Maulun)

Scoreverloop:

18’ 1-0, Bergsma
78’ 2-0, Boere
90’ 2-1, Uldrikis

Foto: www.dijksmedia.nl