058-2963300
SC Cambuur sluit voorbereiding winnend af

SC Cambuur sluit voorbereiding winnend af

22 augustus 2020, 17:01

Op dag waarop het spraakmakende nieuwe thuisshirt van SC Cambuur werd gepresenteerd (hier klikken), werd er ook nog ‘gewoon’ gevoetbald. En niet onbelangrijk, want het oefenduel tegen FC Dordrecht was de allerlaatste test voordat het seizoen 2020/2021 in de Keuken Kampioen Divisie definitief gaat losbarsten.

Met Sandor van der Heide op de bank als eindverantwoordelijke (hoofdtrainer Henk de Jong was aanwezig bij het duel van de eerste tegenstander in de competitie, N.E.C. Nijmegen) slaagde SC Cambuur ruimschoots voor die test, al moest het wel twee onnodige doelpunten incasseren. Kansen waren er, met name in het eerste bedrijf, genoeg dat er ‘slechts’ vier geel-blauwe doelpunten vielen te noteren was een klein wonder.

Met een behoorlijk aantal afwezige basisspelers (onder meer Schouten, Mac-Intosch en Sambissa ontbraken) kwamen de geel-blauwen flitsend uit de startblokken. Op basis van het aantal kansen had het net na tien minuten al een handvol keer kunnen bollen, maar dat bleef beperkt tot slechts één keer. Het was Antonia die doorkwam op rechts en met een afgemeten voorzet de aanstormende Maulun op maat bediende: 1-0.

Niet veel later had ’t Woanskip opnieuw uit de speakers moeten klinken, maar Robert Mühren, die alleen op doelman Swolfs af mocht, raakte de paal en zo kwam FC Dordrecht goed weg. Dat zou niet voor de laatste keer zijn, want ook Maulun, Mühren en Kallon kregen uitstekende kansen op een verdubbeling van de marge. Laatstgenoemde zorgde daar zo’n tien minuten voor het rustsignaal wel voor, nadat opnieuw Antonia de aangever was en Kallon binnen kon tikken. Het was wel het laatste wapenfeit van de vleugelaanvaller, want net als Nieuwpoort werd hij met een lichte blessure naar de kant gehaald.

Na de thee een iets minder scherp en energiek SC Cambuur, dat zelf nog wel behoorlijk wat kansen wist te creëren, maar ook moest toestaan dat Dordrecht een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Stevens kwam.

En dat niet alleen, de Schapenkoppen vonden ook het net. Eerst was het Vicario die raak schoot en tien minuten later kregen de bezoekers nog een strafschop ook. Stevens zat in de goede hoek, maar de inzet van de van Vitesse afkomstige Agrafiotis was hard genoeg en dus 2-2.

Dat was wat teveel van het goede, moeten ook de elf van SC Cambuur gedacht hebben en dus werd er een tandje bijgestoken. Dat leidde uiteindelijk tot de meer dan verdiende overwinning en ja, als vanzelfsprekend, was Robert Mühren de man die de trekker overhaalde. Na een schitterende aanval over meerdere schijven kon de spits van dichtbij intikken.

Het slotakkoord was in extremis voor Giovanni Korte, die op aangeven van Robert Mühren zijn status als topschutter van de voorbereiding nog maar eens bevestigde. Zo maakte SC Cambuur het zichzelf in de laatste test voor de competitie onnodig moeilijk, maar won het wel met 4-2.

Volgende week vrijdag gaat SC Cambuur dan echt beginnen aan de jacht op sportieve revanche. In het eigen Cambuur Stadion is dan vanaf 21.00 uur N.E.C. Nijmegen de tegenstander.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; ter Heide, Van der Kaap, Nieuwpoort (C) (28’ Schmidt), Bangura; Hoedemakers (87′ Paulissen), Jacobs (68’ Breij), Maulun; Antonia (68’ Korte), Mühren en Kallon (38’ Oratmangoen)

Opstelling FC Dordrecht: Swolfs; Polley, Aktas, Bliek, Bondswell; Baggerman, Jansen (C), Sürmeli; Agrafiotis, Vermeulen en Amadin

Scheidsrechter: Luca Cantineau

Scoreverloop:

3’ Maulun (1-0)
36’ Kallon (2-0)
61’ Vliet (2-1)
71’Agrafiotis (2-2)
84’ Mühren (3-2)
89’ Korte (4-2)

Foto: www.cambuurimages.nl