058-2963300
SC Cambuur speelt gelijk in besloten oefenduel tegen Eredivisionist

SC Cambuur speelt gelijk in besloten oefenduel tegen Eredivisionist

5 augustus 2019, 18:02

Om optimaal aan de start te kunnen verschijnen van de Keuken Kampioen Divisie oefende SC Cambuur vanmiddag nog één keer voor het vrijdag mag aantreden tegen De Graafschap. Plaats van handeling was het Drentse Rolde op het complex van VV Rolder Boys en de tegenstand was van niveau: FC Groningen. De Groningers wonnen afgelopen weekend nipt op bezoek bij Emmen en 10 spelers die tot die selectie behoorden stonden vandaag ook binnen de lijnen. Een mooi affiche dus en een prima tegenstander om zowel op individueel als teamniveau nog een laatste stap te zetten.

Terug in de basis bij SC Cambuur zijn de twee uit Frankrijk afkomstige smaakmakers: David Sambissa en Robin Maulun. Afgelopen vrijdag ontbraken ze nog met een lichte blessure en beide mannen hebben vandaag zonder veel problemen een helft en een uur kunnen spelen. Dat is een mooi opsteker voor Henk de Jong en zijn staf en eigenlijk mag dat ook gezegd worden van de 1e helft. Er vielen namelijk weer legio kansen te noteren en ook het spelbeeld was in het voordeel van SC Cambuur. De stand echter niet, want door het makkelijk weggeven van een doelpunt en het zelf missen van kansen stond het 1-1 bij rust.

In het eerste kwartier veranderde er niet veel aan dit vermakelijke schouwspel en viel er wederom aan beide kanten een treffer te noteren. Eerst kon Dallinga profiteren van een misverstand in de Leeuwarder defensie en niet veel later toonde Mühren zijn klasse. Hij werd de diepte ingestuurd en met een puike aanname vooruit en een droge knal in de hoek maakte hij er 2-2 van. De spits raakte hierbij echter wel geblesseerd aan zijn arm, maar dit lijkt in eerste instantie mee te vallen.

Na een uur spelen werd er flink gewisseld en dat kwam het duel qua vermaak en kansen niet ten goede. Sterker nog: aan beide kanten was er niet of nauwelijks gevaar en de beide doelmannen bleven in het restant van de wedstrijd zonder moeite overeind.

Zo sluit SC Cambuur de voorbereiding af met een 2-2 gelijkspel tegen Eredivisionist FC Groningen en mag het vrijdag beginnen aan het echte werk. Om 20.00 wordt er dan afgetrapt op De Vijverberg voor het duel tussen De Graafschap en SC Cambuur.

Opstelling FC Groningen:
Hoekstra; Sopacua (70’ Poll), Van de Looi, Van Hintum, Warmerdam; Van Kaam, Schreck, Tagseth (46’ Miguel); Breij, Dallinga (70’ Postema) en El Hankouri

Opstelling SC Cambuur:
Bos; Mac-Intosch (61′ Raghoebar), Van der Kaap, Schouten (61′ Berk), Sambissa (46′ Bangura); Akoy (61′ Hoedemakers), Bouman (46′ Jacobs), Maulun (61′ Oratmangoen); Kallon (71′ Guezen), Mühren (61′ Van Rijswijk) en Paulissen

Scoreverloop:
9’ Michael Breij 1-0,
45’ Mitchell Paulissen 1-1
48’ Thijs Dallinga 2-1
52’ Robert Mühren 2-2

Foto: www.cambuurimages.nl