058-2963300
SC Cambuur speelt gelijk in oefenwedstrijd tegen FC Groningen

9 november 2016, 17:20

Vanwege het interlandweekend is er komend weekend geen programma in de Jupiler League. Om toch in het ritme te blijven speelde SC Cambuur vanmiddag een oefenwedstrijd in en tegen Groningen. Na negentig minuten voetballen stond er een gelijke stand van 2-2 op het scorebord. Aan de zijde van Cambuur tekenden Sander van de Streek en Jergé Hoefdraad voor de treffers.

Het was Cambuur dat flitsend van start ging in de openingsfase. Topscoorder Sander van de Streek opende na drie minuten al de score door een voorzet van Houtkoop knap binnen te koppen. De thuisploeg stond duidelijk nog te slapen en ging hierna opzoek naar de gelijkmaker. Het was echter Cambuur dat geconcentreerd stond te verdedigen en weinig weggaf achterin. In de omschakeling was het zelf een paar keer dichtbij een tweede treffer via Bosz en El Baad, maar in de afronding mistte het de scherpte.

Ook na de thee was het Cambuur dat het betere van het spel had. Na twintig minuten in de tweede helft was het Gino Bosz die Jergé Hoefdraad met een splijtende dieptepass wist te vinden. Laatstgenoemde lobte de bal uiterst beheerst over doelman Van der Lei en de zette de stand op 0-2. Met nog vijftien minuten te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Cambuur, maar uit het niets vond Groningen de aansluitingstreffer. Vanuit een voorzet vanaf links wist Danny Hoesen te scoren. Dezelfde Hoesen tekende twee minuten voor het einde van de wedstrijd ook voor de gelijkmaker, door een vrije trap op twintig meter van het doel binnen te schieten. Hierdoor werd de eindstand van het vriendschappelijke duel bepaald op 2-2.

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis, El Baad (46. Boutzamar), Erik Bakker, Blackson, Schilder (59. Peersman), Houtkoop, Bosz (76. Kip), Van de Streek, Gouriye (46. Danny Bakker), Hemmen (59. Conraad), Hoefdraad.

Opstelling FC Groningen: Van der Lei, Hateboer, Reijnen, Van Nieff, Davidson, Tibbling, Hiariej, Maduro, Drost, Hoesen, Linssen.