058-2963300
SC Cambuur springt slordig om met kansen en krijgt deksel op de neus

2 augustus 2019, 21:24

Ruim 3.000 supporters aanwezig bij een oefenwedstrijd. Er zijn niet veel clubs in de Keuken Kampioen Divisie die dat kunnen zeggen, maar SC Cambuur is er één van. Dat de supporters dus zin hebben in het nieuwe seizoen moge duidelijk zijn, maar de grote vraag van de avond is of de mannen van Henk de Jong daar al helemaal klaar voor zijn. Dat mochten ze vanavond bewijzen tegen FC Volendam, dat aan een sterke oefencampagne bezig is (vier uit vier). Dit lukte voor rust ruimschoots, na de thee werd duidelijk dat er ook nog genoeg werk aan de winkel is.

Als het na de eerste 45 minuten voetbal 3 of zelfs 4-1 had gestaan was er bij niemand van de aanwezige supporters verbazing geweest. Toch stond er een gelijke stand op het scorebord in de rustpauze en dat mogen de aanvallers van SC Cambuur zich aanrekenen. Met name Issa Kallon en Robert Mühren, die na rust nog wel zou scoren, hielpen een aantal geweldige kansen om zweep en lieten daarmee de Volendammers in de wedstrijd.

Wie wel wist te scoren was Jamie Jacobs, die een fraaie aanval via Korte en Mühren wist te verzilveren. Een foutje van Mees Hoedemakers was de inleiding van de gelijkmaker van Joey Veerman en de 1-1 ruststand was bepaald niet een goede weergave van de verhoudingen.

Na de thee ging SC Cambuur verder waar het gebleven was en dat resulteerde na net geen uur spelen in een voorsprong. Het was Jacobs die de bal breed kopte op Mühren en de ervaren spits kon simpel binnenwerken.

Lang konden de geel-blauwen niet genieten van deze voorsprong, want ongeveer 5 minuten later was het alweer gelijk. Al moet worden gezegd dat aan de aanval voorafgaand aan het doelpunt van El Azzouzi een sterke geur van buitenspel hing.

Het doelpunt was de inleiding van een sterke fase van FC Volendam, dat in het laatste halfuur het initiatief naar zich toe trok. SC Cambuur toonde zich met name in verdedigend opzicht kwetsbaar en de ploeg van Wim Jonk strafte dat genadeloos af. Uiteindelijk liep het dankzij doelpunten van Kaars en Johnson zelfs uit naar 2-4. Al zit bij beide doelpunten een verhaal, want bij de eerste zal doelman Sonny Stevens zich schuldig voelen (hij werkte een afstandsschot niet goed weg) en bij die laatste raakte proefspeler Tim Siekman geblesseerd aan zijn hoofd en had de scheidsrechter al lang moeten affluiten.

Zo vergeet SC Cambuur zichzelf voor rust te belonen en krijgt in het tweede bedrijf de deksel keihard op de neus. Een leerzame avond kortom.

Volgende week gaat de competitie dan echt beginnen voor SC Cambuur. Een makkelijk begin is het op papier allerminst: de mannen van Henk de Jong trappen af met het duel tegen De Graafschap op De Vijverberg.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch (67’ Siekman, 85’ Bouman), Schouten (c) (67’ Van der Kaap), Schmidt (21’ Bangura); Hoedemakers (67’ Akoy), Jacobs, Oratmangoen; Korte (67’ Paulissen), Mühren en Kallon

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti (46’ Fadiga), Tol, Eeerdhuijzen, Smal; Visser (46’ A.Plat), Doodeman (46’ Kaars), Veerman; El Azzouzi, Vlak (46’ Runderkamp), Murkin