058-2963300
SC Cambuur stapt over op nieuw ticketingsysteem; seizoenkaartcampagne volgende week van start

SC Cambuur stapt over op nieuw ticketingsysteem; seizoenkaartcampagne volgende week van start

31 mei 2024, 16:00

Bij een nieuw stadion hoort een ook een nieuw en beter ticketingsysteem. Dat was in ieder geval de gedachte achter de overstap naar een nieuw ticketingsysteem. Vanaf volgend seizoen gaat SC Cambuur gebruik van Tymes4, het speciaal voor BVO’s ontwikkelde ticketingsysteem.

Bij de aanstaande seizoenkaartcampagne, waar we medio volgende week mee gaan starten, zal voor het eerst gebruik worden gemaakt van Tymes4.

Het nieuwe ticketingsysteem van ICT-dienstverlener Ormer ICT is in de eerste plaats vooral een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker en daarmee makkelijker in gebruik voor supporters. Daarnaast biedt het systeem ook een stuk meer mogelijkheden, waaronder het doorverkopen van kaarten (secondary ticketing) en op termijn ook kaartverkoop voor uitwedstrijden. Zo kun je in dezelfde omgeving seizoenkaarten, clubkaarten en losse kaarten voor zowel thuis- als uitwedstrijden aanschaffen.

“Dit is gezien de verhuizing naar ons nieuwe onderkomen het perfecte moment om over te stappen naar Tymes4”, reageert manager ticketing Niels Dissel. “Met dit ticketingsysteem kunnen we onze supporters op de best mogelijke manier van dienst zijn op het gebied seizoenkaarten, clubkaarten en losse tickets. Tymes4 is ontworpen door mensen met jarenlange ticketingervaring bij grote BVO’s en niet voor niets snel uitgegroeid tot marktleider in Nederland.”

Raymond Tuijn, consultant Tymes4: “Wij zijn heel blij dat SC Cambuur het Tymes4 platform gaat inzetten voor haar ticketing operatie. Kaartverkoop is een zeer belangrijk primair proces van een betaald voetbalclub en het feit dat SC Cambuur voor Tymes4 kiest, spreekt dan ook van veel vertrouwen. In SC Cambuur zien wij een club met veel ambitie, ook buiten het voetbal. Fanbeleving, ook voor de zakelijke fan, is key en daar kunnen wij ons volledig in vinden. We zijn dan ook trots op deze mooie samenwerking.”

Over Tymes4
Het platform Tymes4 is ontstaan uit de behoefte van professionele voetbalclubs aan een gebruiksvriendelijk en allesomvattend ticketingsysteem. Geen enkele leverancier bood de software en service gericht op de eisen van voetbalorganisaties; specifieke wensen die anders zijn dan die van andere evenementenorganisatoren. Ormer ICT nam de uitdaging aan en ontwikkelde Tymes4. Het enige ticketplatform ter wereld voor en door profclubs. Leidend zijn de vier pijlers van Tymes4: fan engagement, efficiëntie, data centraal en omzet.

Foto: Cambuur Media