058-2963300
SC Cambuur start de oefencampagne met een 4-0 overwinning

SC Cambuur start de oefencampagne met een 4-0 overwinning

1 juli 2016, 21:28

Terwijl het Europees Kampioenschap in Frankrijk op dit moment nog in volle gang is, stond voor SC Cambuur eerder vanavond de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2016/’17 op het programma. En vanzelfsprekend was voetbalvereniging De Trije Doarpen (DTD) ook dit jaar weer de gastheer. Aan Leeuwarder zijde volop nieuwe gezichten, zowel op als naast het veld. In de eerste wedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen verscheen al een groot aantal nieuwelingen op het veld, zoals Jordy van Deelen, Chiró N’Toko, Gino Bosz, Matthew Steenvoorden en Raymond Gyasi. Maar ook oude bekenden als Martijn Barto, Erik Bakker en Sander van de Streek maakten vanavond weer hun opwachting. De nieuw aangestelde trainer Rob Maas beschikt al vroeg in het seizoen over een tamelijk complete selectie, waardoor het straks mogelijk moet zijn om in de top van de Jupiler League mee te draaien.

Ondanks het regenachtige weer was het trouwe Cambuur publiek toch weer in grote getale op deze traditionele openingswedstrijd afgekomen. Eindigde de wedstrijd tegen het in de tweede klasse KNVB uitkomende DTD vorig jaar in een nipte overwinning (1-2), dit jaar had Cambuur minder moeite en won het na een ruststand van 0-1 uiteindelijk met 0-4. Voor rust wist Martijn Barto raak te mikken, waarna na rust door doelpunten van Xander Houtkoop, Erik Bakker en Van de Streek de amateurs van Jelsum, Britsum en Cornjum uiteindelijk met 0-4 werden verslagen.

Morgen vindt de jaarlijkse Open Dag in het Cambuur stadion plaats. Vanaf 10.30 uur gaat het stadion open en kan jong en oud genieten van een breed assortiment aan activiteiten. Het exacte programma treft u aan op onze eigen website (www.cambuur.nl).

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Harm Zeinstra, Jordy van Deelen, Chiró N’Toko, Matthew Steenvoorden, Delvechio Blackson, Milan Vissie, Jamiro Monteiro, Dominik Masek, Jergé Hoefdraad, Martijn Barto, Raymond Gyasi

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Leonard Nienhuis, Marvin Peersman, Gino Bosz, Omar El Baad, Djavan Anderson, Erik Bakker, Sander van de Streek, Noureddine Boutzamar, Daniël van Warven, Rowdy van der Putten, Xander Houtkoop

Foto: www.dijksfotografie.com