058-2963300
SC Cambuur start voorbereiding met 3-0 oefenzege op SSV Jeddeloh

SC Cambuur start voorbereiding met 3-0 oefenzege op SSV Jeddeloh

8 juli 2023, 20:45

In het fraaie, nieuwe adidas-thuistenue gestoken begon de oefencampagne van SC Cambuur vanavond traditiegetrouw aan de Martenawei in Koarnjum. Net als vorig seizoen troffen de geel-blauwen hier op het sportpark van VV DTD een Duitse tegenstander en wel SSV Jeddeloh. Die naam zal maar bij weinig voetballiefhebbers een belletje doen laten rinkelen en dat is niet zo gek, want de ploeg komen uit in de Regionalliga Nord (het vierde niveau in Duitsland). 

De Regionalliga Nord is overigens hetzelfde niveau als waarop SV Meppen, een populaire club bij menig groundhopper, dit voetballjaar actief gaat zijn. Vorig seizoen was die club de sparringpartner bij de seizoensopening en getuige het 2-2 gelijkspel van toen zou van onderschatting geen sprake moeten zijn. Dat was ook niet geval vanavond, want de duizend aanwezige supporters zagen een gretig SC Cambuur, dat in de tropische hitte uiteindelijk met 3-0 wist te zegevieren.

In de eerste helft was het al vroeg raak voor het formatie van hoofdtrainer Sjors Ultee en trof Daniël van Kaam al na zes minuten spelen doel. Op aangeven van linksback Sekou Sylla schoot de middenvelder in tweede instantie de 1-0 tegen de touwen. Diezelfde Van Kaam kreeg na pakweg een halfuur spelen de kans op de 2-0, maar ditmaal was het doelman Bode die met een uitstekende reflex de bal buiten zijn doel hield. De kansen voor beide partijen waren spaarzaam.

Na de theepauze was dat een ander verhaal en trok SC Cambuur met tien nieuwe namen binnen de lijnen vol overgave in de aanval. Na iets minder dan een uur spelen was het Michael Breij die voor de 2-0 aantekende met een schitterend genomen vrije trap vanaf een kleine 25 meter. Het slotakkoord was voor Remco Balk, die een kwartier voor het einde op aangeven van jeugdexponent Daan Visser na een kapbeweging de 3-0 fraai tegen de touwen schoot.

Vanaf maandag gaan de mannen van Ultee week twee van de voorbereiding in en die wordt op zaterdag afgesloten met een oefenduel tegen derdedivsionst Harkemase Boys. Plaats van handeling is Kootstertille en de aftrap is om 17.00 uur.

Opstelling SC Cambuur (eerste helft): Van Osch; Van der Meer, Anyasi, Bergsma, Sylla; De Jong, Schaapman, Van Kaam; Van der Water, Smit en Veldman

Opstelling SC Cambuur (tweede helft): Van Osch; Zorgdrager, Tol, De Koe, Bangura; Breij, Pichel, Van der Werff; Kooistra (70’ Visser) (83’ Nartey), Uldrikis en Balk

Scoreverloop:
6’ 1-0, Van Kaam
59’ 2-0, Breij
74’ 3-0, Balk

Foto: www.dijksmedia.nl