058-2963300
SC Cambuur stelt teleur in de Galgenwaard

SC Cambuur stelt teleur in de Galgenwaard

21 september 2018, 22:49

Het is al vaker gememoreerd, de Twaalfde Man kan in Leeuwarden een bepalende factor zijn. De supporters kunnen in een kolkend Cambuur Stadion de thuisploeg soms over het dode punt schreeuwen en de spelers een zetje in de rug geven. Hoe anders was het vanavond toen de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie voor slechts een handjevol toeschouwers in de winderige Galgenwaard tegenover de beloften van FC Utrecht aantrad. Gelukkig zorgde de meegereisde trouwe supportschare uit Leeuwarden nog voor enige sfeer en ambiance, maar veel gestelde vraag vooraf was dan ook of het elftal van René Hake de knop kon omzetten en evenzo onder deze omstandigheden zichzelf voldoende kon motiveren om Jong FC Utrecht aan de zegekar te binden. Onderschatting is vaak in deze situaties een veelvoorkomend euvel. Aan Cambuur vanavond de schone taak om dit sluimerende gevaar de kop in te drukken en de drie punten over de Ketelbrug mee naar Leeuwarden te nemen. Helaas was Cambuur vanavond niet bij machte om een passend vervolg te geven aan onze beste seizoenstart sinds mensenheugenis. Jong FC Utrecht tegen SC Cambuur eindigde zoals het begon en dat zorgde met name bij de Leeuwarders voor de nodige teleurstelling. De remise was overigens wel een terechte afspiegeling van de wedstrijd, want de manschappen van René Hake waren in een koud en nat Galgenwaard nagenoeg niet in staat om noemenswaardige kansen te creëren.

Onder leiding van de Belgische arbiter Vergoote kwam in de stromende regen een ongewijzigd Cambuur elftal het veld op. Opvallende afwezige bij de jonkies uit Utrecht was Nick Venema. Deze gemakkelijk scorende spits reist zondag met de eerste selectie van FC Utrecht af naar de Kuip. In de beginfase was er nauwelijks verschil te ontdekken tussen de koploper en het talententeam uit de Domstad dat zich tot vanavond op de voorlaatste plek in de Keuken Kampioen Divisie bevond. Na een half uur leek Justin Mathieu de ban te breken, maar het schot van de frêle middenvelder belandde op de paal. Het ontbeerde de Leeuwarders in de eerste 45 minuten aan vernuft om de Utrechtse muur te doorbreken, waardoor beide teams doelpuntloos de kleedkamers opzochten.

Aan het begin van de tweede helft leek Cambuur met andere intenties uit de kleedkamer te zijn gekomen en drong het steeds meer aan. Tot noemenswaardige kansen leidde dit nog niet, of het moest een verwoestend schot zijn van Karim Rossi dat in de 55e minuut met de nodige moeite door de Utrechtse doelman Thijmen Nijhuis onschadelijk werd gemaakt. SC Cambuur was grote delen van de wedstrijd baas op het veld. Trainer/coach René Hake probeerde met het inbrengen van Robin Maulun en Nigel Robertha voor de ommekeer te zorgen. Deze leek er in de 82e minuut toch nog te komen, toen Emmanuel Mbende uit een vrije trap de 0-1 dacht binnen te koppen. Doelman Nijhuis slaagde wonderwel erin de bal toch nog uit het doel te houden. Hierdoor waren de Leeuwarders niet in staat om de vijfde competitiezege te behalen. Sterker nog, vlak voor tijd leek de thuisploeg zelf nog met de zege aan de haal te gaan toen één van de Utrechtse voorwaartsen de bal over het doel kopte. Dit bleef de Leeuwarders gelukkig bespaard, waardoor beide ploegen uiteindelijk genoegen moesten nemen met een remise.

Na deze wedstrijd kunnen René Hake en zijn manschappen hun vizier volledig op de beker richten. Komende dinsdag reist Cambuur af naar het roemrijke Sportpark Houtrust waar in de eerste ronde van de Toto KNVB Beker SVV Scheveningen wacht. Het verslaan van deze Tweede Divisionist die momenteel op de voorlaatste plaats bivakeert moet voor de Leeuwarders de opmaat vormen voor hopelijk weer een mooi bekerseizoen zoals het de afgelopen seizoenen meer regelmaat dan uitzonder was.

Opstelling Jong FC Utrecht: Thijmen Nijhuis, Sylian Mokono (78. Redouan El Yaakoubi), Rick van der Meer, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci, Tim Brinkman, Mohamed Mallahi (76. Jonas Arweiler), Mitchell van Rooijen (46. Sylla Sow), Rayan El Azrak, Odysseus Velanas, Jeredy Hilterman

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, David Sambissa, Robbert Schilder, Emmanuel Mbende, Sai van Wermeskerken, Andrejs Ciganiks , Mathias Schils (80. Issa Kallon), Kevin Schindler (64. Robin Maulun), Justin Mathieu, Kevin van Kippersluis, Karim Rossi (64. Nigel Robertha)

Scheidsrechter: de heer J. (Jasper) Vergoote

Gele kaarten: Junior van der Velden, Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Mathias Schils, Emmanuel Embende (SC Cambuur)

Foto: www.dijksfotografie.com