058-2963300
SC Cambuur strijdend ten onder op bezoek bij koploper

SC Cambuur strijdend ten onder op bezoek bij koploper

26 oktober 2018, 23:00

Voor de voetbalromantici onder ons is er eigenlijk geen mooier affiche in de Keuken Kampioen Divisie dan Go Ahead Eagles – SC Cambuur. Een duel tussen twee klassieke volksclubs met een fanatieke supportersschare en een stadion midden in een woonwijk. In de afgelopen jaren was SC Cambuur een ware angstgegner voor de Eagles, want het was zeven jaar geleden dat de punten in Deventer bleven. Helaas kwam er vanavond een einde aan deze reeks: na negentig minuten stond er een 2-0 eindstand op het scorebord. 

De gastheren uit Deventer begonnen als koploper aan het duel en hadden bij een overwinning bovendien zicht op de periodetitel. Was dat te merken? Nauwelijks. Ja, de Deventaren waren iets sterker en hadden vooral veel balbezit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet in de beginfase. 

SC Cambuur werd daarentegen wel een aantal keer gevaarlijk. Met name Van Kippersluis was dicht bij de openingstreffer, maar zijn schuiver vanuit een moeilijke hoek ging rakelings langs het doel van Verhulst.

Creëerde Go Ahead dan helemaal niks uit het veelvuldige balbezit? Wel degelijk. Met name de boomlange Verheydt zorgde voor veel gevaar. Zijn grootste kans kwam uit een goede actie van Navratil over rechts, waarop Verheydt de bal voor het intikken had, maar de spits raakte de bal compleet verkeerd en schoot de bal naast. 

Zo vielen er geen doelpunten te noteren in de eerste 45 minuten en werd er zonder wissels begonnen aan de tweede helft. 

Deze begon niet goed voor SC Cambuur, want na ongeveer tien minuten moest de sterk spelende Daan Boerlage het veld geblesseerd verlaten. De middenvelder gooide zichzelf met gevaar voor lijf en leden voor een schot en kwam daar niet ongeschonden uit. 

Desondanks trok SC Cambuur de wedstrijd ogenschijnlijk iets meer naar zich toe, maar het grootste gevaar was echter aan de andere kant. Op links werd Dzepar weggestoken, maar zijn inzet in de 1-op-1 met Mous ging hoog over.

Voor de Leeuwarder formatie was niet veel later Andrejs Ciganiks dicht bij een doelpunt. Zijn schot op de rand van de zestien na een afgeslagen corner ging maar rakelings naast.

In de 86e minuut kwam de treffer voor de thuisploeg -die eigenlijk niemand meer had verwacht- er dan toch. Na een voorzet van links kon Dzepar vrij inkoppen en was Mous compleet kansloos.

Hake bracht direct daarop Karim Rossi binnen de lijnen voor een slotoffensief, maar ook dat mocht niet baten. Integendeel zelfs: van de ontstane ruimte profiteerde Navratil, die met enig fortuin na een vlijmscherpe counter de bal over Mous wist te frommelen. 

Hiermee was de wedstrijd meteen gespeeld en de resterende minuten nog slecht een formaliteit. SC Cambuur was zeker niet kansloos en heeft moedig gestreden, maar gaat wel met 2-0 onderuit in De Adelaarshorst. 

De volgende afspraak voor onze mannen is komende dinsdagavond. Dan neemt SC Cambuur het in de 2e ronde van de KNVB-Beker in eigen huis op tegen Koninklijke HFC. 

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Van der Venne, Stans, Bakx; Navratil, Verheydt en Dzepar

Opstelling SC Cambuur: Mous; El Baad, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken; Conraad (69’ Maulun), Boerlage (56’ Schils), Ciganiks, Mathieu (87’ Rossi) Robertha en Van Kippersluis

Scoreverloop: 87’ Dzepar, 90’ Navratil

Gele kaarten: Van Wermeskerken, Conraad (SC Cambuur), Lelieveld (GA Eagles)

Foto: www.dijksfotografie.nl