058-2963300

SC Cambuur test mentaliteit en verliest wedstrijd

18 juli 2015, 22:28

Anderhalve wedstrijd binnen de 24 uur, dat is een zaak die wat doet met een mens. De technische staf van SC Cambuur had er voor gekozen om de mentale weerbaarheid op te vijzelen. En de fysieke natuurlijk ook. In Menaam tegen Volendam was er geen vuiltje aan de lucht, een dag later in Kollum tegen een club die ook eredivisie speelt, aanvankelijk evenmin. Cambuur legde De Graafschap zijn wil op, moest in de loop van de eerste helft wat gas terugnemen, want de ‘superboeren’ hebben wel degelijk een aardige ploeg. Maar haalden met een riant ogende 2-0 voorsprong de eerste 47 minuten. Juist op het moment dat de Achterhoekers begonnen aan te dringen scoorde Cambuur. Eerst wurmde Sander van der Streek een corner van Sjoerd Overgoor binnen en kort na de rust scoorde Bartholomew Ogbeche na een fraaie aanval de 2-0.

Van der Streek was in de tussentijd zelfs nog dichtbij de 3-0.
De goal van Ogbeche was elektronisch nog maar nauwelijks verwerkt of het was 2-1 door een treffer van Erik Quekel. Een misverstand tussen de laatste linie van Cambuur een keeper Leonard Nienhuis betekende zelfs de gelijkmaker. Elf minuten voor het einde maakte De Graafschap, die na een uur met een compleet nieuw team speelde zelfs de winnende treffer.

Nu is een klein verlies in een oefenwedstrijd zelfs voor 1833 toeschouwers niet meer dan een rimpel in de vijver, maar wel een rimpel. De uitslag was zuur voor trainer Henk de Jong, maar hij had bewust voor deze opzet gekozen om het karakter te testen en de winnaarsmentaliteit een douw in de rug te geven. Daar was hij uitermate tevreden over. Tja, die uitslag: ‘Het kan niet altijd voor de wind gaan.’ Op naar Oostenrijk, naar pittige tegenstanders uit de Turkse eredivisie en de Duitse Bundesliga.

SC Cambuur: Nienhuis, Mac-Intosch, Reijnen, Andriuškevicius (60. Pereira), Peersman (60. Heerings), Bakker, Overgoor (84. Schootstra), Van der Streek (71.Berisha), Rosheuvel (71. Steblecki), Ogbeche (71. Barto) en Byrne (57. Masek).