058-2963300
SC Cambuur toont veerkracht in De Adelaarshorst

15 september 2017, 22:26

SC Cambuur en Go Ahead Eagles zijn clubs die het nodige gemeen hebben. Bloedfanatieke supportersschare, beiden spelend in een karakteristiek stadion en nimmer een grijze muis in het Nederlands betaalde voetbal. Engels aandoende volksclubs die recent nog op het hoogste niveau hun kunsten vertoonden, maar in het huidige, nog prille seizoen duidelijk te laag op de ranglijst staan. De Leeuwarders verzamelden tot vanavond vier punten, terwijl Kowet met drie gelijke spelen tot vanavond een punt minder had. Cambuur en Go Ahead Eagles stonden respectievelijk dertiende en zestiende. Al met al niet de competitiestart waar beide clubs op gehoopt hadden. In een spannende wedstrijd behaalde de geel-blauwe equipe van Marinus Dijkhuizen een heerlijke overwinning. Cambuur was in de Adelaarshorst namelijk het meest effectief in het benutten van kansen en won uiteindelijk met 1-3.

Aan de Vetkampstraat hadden Marinus Dijkhuizen en Sipke Hulshoff weer voor Karim Rossi in de spits gekozen. Ook keerde Marvin Peersman in het basiselftal terug. Een tegenvaller was het vroege uitvallen van Alvin Daniels die overigens al vroeg in de wedstrijd de eerste kans van de wedstrijd kreeg om de score te openen. Aan de andere kant belette Jesse Bertrams in de 11e minuut Joey Suk van het scoren. Cambuur kreeg in de 21e minuut de ultieme kans om op voorsprong te komen, maar Karim Rossi wist een twijfelachtig gegeven strafschop niet te verzilveren. Een snelle uitbraak van Xander Houtkoop stond aan de basis van deze buitenkans. Het spel golfde in de eerste helft op en neer en dat leidde tot een meer dan vermakelijke wedstrijd. Met name Jesse Bertrams onderscheidde zich in het eerste bedrijf met een aantal fantastische reddingen, waardoor er voor de thee niet meer werd gescoord.

In de tweede helft speelden de Leeuwarders richting het met 200 geel-blauwe supporters gevulde uitvak. Xander Houtkoop bleef achter in de kleedkamer, Ricardo Kip was zijn logische vervanger. Cambuur kwam na rust prima uit de startblokken en leek door een schot van Issa Kalon in de 56e minuut de wedstrijd open te breken. Maar zijn schot werd prima gepareerd door Sonny Stevens, de sluitpost van Go Ahead Eagles. Even later was het toch raak. Uit een fantastische uitgespeelde aanval belandde de bal via Issa Kallon en Karim Rossi uiteindelijk bij Justin Mathieu die de bal eenvoudig binnenschoot. Lang mocht Cambuur niet van de voorsprong genieten, want enkele minuten later zorgde Sam Hendriks alweer voor de gelijkmaker. De Deventenaren voerden daarna de druk meer op en waren via een schot op de paal van Pieter Langedijk dichtbij een voorsprong voor de thuisploeg. Maar het doelpunt viel gelukkig aan de andere kant, want Karim Rossi maakte uit een vrije trap van Kevin van Kippersluis met zijn hoofd de 1-2. Zijn eerste treffer voor de club. En van schlemiel tot held. Even later zorgde de voor Karim Rossi ingevallen Martijn Barto voor een comfortabele marge. Hij kopte op aangeven van Matthew Steenvoorden de 1-3 binnen en dat was ook de einduitslag.

Lang stilstaan bij deze prima zege is er voor de mannen van Marinus Dijkhuizen niet bij. Komende dinsdag staat namelijk het bekertreffen tegen Helmond Sport op de rol. We hebben allemaal nog de meest succesvolle bekercampagne allertijden van onze club scherp op het netvlies staan. Laat het ook dit jaar een prachtig bekerseizoen worden, om te beginnen in het Lavans Stadion in Helmond.

Opstelling Go Ahead Eagles: Sonny Stevens, Xandro Schenk, Sam Beukema, Dennis Hettinga, Joey Suk, Tim Hölscher, Stefano Beltrame (69. Givan Werkhoven), Sjoerd Overgoor (79. Sander Thomas), Sam Hendriks, Leon de Kogel (59. Brem Soumaoro), Pieter Langedijk

Opstelling SC Cambuur: Jesse Bertrams, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder, Marvin Peersman, Sai van Wermeskerken, Xander Houtkoop (46. Ricardo Kip), Daan Boerlage, Kevin van Kippersluis, Alvin Daniels (10. Issa Kallon), Karim Rossi (74. Martijn Barto), Justin Mathieu

Scheidsrechter: Ed Janssen

Gele kaarten: Xandro Schenk, Dennis Hettinga, Sjoerd Overgoor, Sam Beukema (Go Ahead Eagles), Daan Boerlage (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 7.859